REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 22 d. 13:56

A. Mazuronis balsavo antrame prezidento rinkimų ture: rinkosi mažiau trūkumų turintį kandidatą

Lietuva

BNS Fotobanko nuotr.

Viktorija SmirnovaitėŠaltinis: ELTA


302008

„Darbiečių“ lyderis Andrius Mazuronis atidavė savo balsą išankstiniame antro prezidento rinkimų turo balsavime. Pasak laimę pirmame šalies vadovo rinkimų ture mėginusio A. Mazuronio, apsispręsti nebuvo sunku. Kaip teigė politikas, jis pasirinko mažiau trūkumų turintį kandidatą.

„Neslėpsiu – abiejuose kandidatuose matau nemažai trūkumų. (...) Balsavau už tą, kuris, mano nuomone, turi jų šiek tiek mažiau ir kuris valstybei gali sukurti daug daugiau pridėtinės vertės nei jo konkurentas“, – žurnalistams po balsavimo Lukiškių aikštėje trečiadienį teigė A. Mazuronis.

„(Man svarbu – ELTA) valstybinis mąstymas, valstybinės svarbos klausimų suvokimas, jų prioritetizavimas, sugebėjimas į pirmą vietą statyti valstybei rūpimus klausimus, o ne kažkokius asmeninius ar politinius išskaičiavimus“, – pridūrė Darbo partijos vadovas.

A. Mazuronis taip pat kreipėsi į Lietuvos gyventojus, ragindamas nenumoti ranka į antrąjį rinkimų turą.

„Noriu nuoširdžiai visus paskatinti nepamiršti ir neignoruoti antro turo, dar ne viskas padaryta. Antras turas yra ne mažiau svarbus nei pirmas ir visiems yra privalu išreikšti savo pilietinę poziciją, kas kokią ją beturėtų. Tiesiog ateikite į rinkimus, tas labai svarbu“, – sakė politikas.

ELTA primena, kad gegužės 26 d. vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – susitiks perrinkimo siekiantis šalies vadovas G. Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus biuletenius iš visų 1895 rinkimų apylinkių, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 43,95 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 20,05 proc. palaikymo.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA