PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 4 d. 15:06

Planuojama teikti įstatymų pataisas, kurios ribotų dronų naudojimą virš strateginių objektų

Lietuva

Dronas / Freepik

Žygimantas ŠilobritasŠaltinis: ELTA


312645

Vidaus reikalų ministerija yra paruošusi Aviacijos įstatymų pataisas, kuriomis nori apriboti dronų naudojimą virš strategiškai svarbių objektų, teigia ministrė Agnė Bilotaitė. Pasak jos, taip pat siekiama, kad virš tokių objektų būtų nustatyta neskraidymo zona.

„Šiuo metu VRM yra paruošusi Aviacijos įstatymo pataisas, susijusias su neskraidymo zonomis. Tikimės, kad šis projektas bus priimtas, nes jis svarbus siekiant geresnės šalies apsaugos“, – penktadienį Klaipėdoje žurnalistams teigė A. Bilotaitė.

„Šiuo metu dronai yra populiari priemonė, kuri yra naudojama ir priešiškų valstybių tam tikrų subjektų. Tam, kad apsaugotume mūsų strateginius objektus, teisės aktuose reikia numatyti, kad tam tikroje teritorijoje virš strateginių objektų nebūtų leidžiama naudoti tokių objektų kaip dronai, ar iš viso būtų neskraidymo zona“, – komentavo ministrė.

Agnė Bilotaitė / Josvydas Elinskas/ELTA

Kaip paaiškino politikė, nors kai kur apribojimai jau nustatyti, draudimai neapima visų strategiškai svarbių objektų.

Taip pat ministrė patikino, kad tokiuose objektuose yra įrengiama ir apsauga nuo dronų.

„Mūsų strateginiai objektai ir tarnybos turi antidroninę įrangą į kurią investuojama. Bet siekiant užtikrinti didesnį saugumą reikia turėti teisinį reglamentavimą“, – sakė ji.

Kaip šiuo metu numato Aviacijos įstatymas, draudžiamąsias, ribojamąsias arba pavojingąsias zonas visuomenės saugos sumetimais nustato susisiekimo ministras.