PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 10 d. 07:07

A. Bilotaitė su Vilnius meru aptars sostinės gynybos politikos plano įgyvendinimą

Vilnius

Agnė Bilotaitė. BNS Fotobanko nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


308608

Trečiadienį Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su Vilniaus meru Valdu Benkunsku aptars Civilinės saugos stiprinimo ir plėtros programos įgyvendinimą sostinėje.

Vilniaus gynybos politikos planas buvo pristatytas praėjusią savaitę. Jis sudarytas iš dviejų dalių, apimančių civilinę saugą ir paramą gynybai.

Paramos gynybai dalis sudaryta iš kontrmobilumo priemonių parko, dronų skraidymo erdvės steigimo, karo komendantūros ir Vokietijos brigados priėmimo.

Tuo metu civilinės saugos stiprinimo plane didžiausias dėmesys skiriamas priedangų tinklo, evakuacijos planų ir komunikacijos su miestiečiais klausimams.

Pristatydamas planą meras teigė, kad savivaldybė ketina dar šiais metais įsigyti betoninių kelio užtvarų, betoninių „drakono dantų“ ir plieninių surenkamų „ežių“, kurie leistų sukurti nepravažiuojamus ruožus ar lėtesnio eismo zonas prie galimų patikros punktų.

Taip pat šių metų vasarą ketinama įrengti naują bepiločių orlaivių trasą Šeškinės kalvose. Joje bus pakilimo aikštelės, tinklai, kliūtys.

V. Benkunskas taip pat atkreipia dėmesį, kad šiemet savivaldybė sieks užtikrinti maksimalų priedangų tinklo kūrimą. Tam jau yra inventorizuojami komerciniai pastatai.

Sostinės gynybos politikos plane numatytas ir Vokietijos brigados priėmimas. V. Benkunsko teigimu, savivaldybė bus atsakinga už švietimo ir sveikatos apsaugos struktūrų užtikrinimą vokiečių kariams ir jų šeimoms.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat rengia atnaujintus evakuacijos planus. Iš Vilniaus yra numatytos šešios evakuacijos kryptys ir atitinkami keliai.

Taip pat bus naujinama ir perspėjimo sirenų sostinėje sistema – jų atsiras bent dvigubai daugiau.