REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 18 d. 10:41

A. Armonaitė stebisi, kad konservatoriai dar neįvardino, ką siūlys į EK: tai nėra normalu

Lietuva

ELTA nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA.LT


305256

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad nenormalu, jog konservatoriai vis dar nėra įsivardinę savo kandidato į Europos Komisiją (EK). Ji ragina koalicijos partnerius tai padaryti iki savaitės pabaigos, kitu atveju, pasak politikės, bus šaukiama koalicinė taryba.

„Niekas neprašė palaikymo ir nebuvo jokia kandidatūra aptarta. Ir, man atrodo, ta situacija yra nenormali. Tai vakar partijos valdyboje turėjome diskusiją šia tema taip pat ir tikimės artimiausiu metu koalicijoje pokalbio. Jeigu to nebus, patys šauksime koalicijos posėdį, nes, manau, kad tai nėra normalu“, – antradienį žurnalistams Seime teigė A. Armonaitė.

„Kaip mes galime išsakyti palaikymą ar nepalaikymą, jei niekas to palaikymo net nepaprašė jokiai kandidatūrai, jokiai pavardei. Man atrodo, kad tai yra nenormalu ir tai turi pasikeisti šią savaitę“, – pridūrė ji.

Politikė neslepia, kad derybose dėl paramos kandidatui į EK, Laisvės partija ieškos palaikymo Civilinės sąjungos įstatymo projektui.

„Laisvės partija visada deklaravo, kad jai yra svarbu mūsų programinės nuostatos, taip pat ir civilinei sąjungai palaikymas ir žinoma, to niekada neslėpėme, kad jeigu kažkas yra partneriams svarbu, tai Laisvės partija primins, kas jai yra svarbu“, – sakė A. Armonaitė.

„Priklausys nuo to, apie ką mes kalbame. Nes dabar tik spauda kalba, o ne tie, kas spręs“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad įtakingas leidinys „Politico“ neseniai paskelbė potencialius kandidatus į naujuosius EK narius, tarp kurių yra minimas ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Nurodoma, jog jis taikytųsi į eurokomisaro portfelį, susijusį su užsienio politikos klausimais. Visgi tiek valdančiųjų, tiek opozicijos atstovai abejoja, ar tokia kandidatūra sulauktų palaikymo šalies viduje.

Laisvės partijos politikai teigia, kad pritarimo sulaukti galėtų premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūra. Visgi I. Šimonytė tvirtinta, kad tokių pareigų nei siekia, nei nori.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA