Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Aušrinė Armonaitė / Dainiaus Labučio nuotr.
Sniegė BalčiūnaitėŠaltinis: BNS
„Dramatiško bankrotų bumo mes nematome dar. Bet sakyti, kad sektoriuje viskas gerai, irgi negalime“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė A. Armonaitė.
Pasak jos, šio sektoriaus fenomenas yra tas, kad įmonės bankrutuoja, tačiau jų savininkai kuria naujas.
„Yra feniksai, kurie atsikuria su nauja idėja, nauju produktu ir nauju pasiūlymu klientui“, – aiškino ministrė.
A. Armonaitės teigimu, restoranų verslui didelį impulsą davė prestižinis „Michelin“ gidas, jo sudarytojams birželį keturiems Lietuvos restoranams suteikus po vieną žvaigždę, o dar 30 įtraukus į gidą.
„Valstiečių“ frakcijai priklausantis Algimantas Dumbrava jos klausė, kaip bus bandoma stabdyti bankrotus maitinimo sektoriuje.
„Pastaruoju metu labai daug bankrutuoja maitinimo įstaigų. Ne tokios, kurios įsikūrė vakar ar užvakar, o gyvavo dešimtmečius, buvo stiprios“, – teigė A. Dumbrava.