REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 10 d. 11:28

A. Armonaitė džiaugiasi „laisviečių“ rezultatu EP rinkimuose: tai nuteikia pozityviai prieš Seimo rinkimus

Lietuva

BNS/Fotobankas nuotr.

Viktorija SmirnovaitėŠaltinis: ELTA.LT


304171

Sėkmingais partijai Europos Parlamento (EP) rinkimais besidžiaugiančių „laisviečių“ lyderė Aušrinė Armonaitė sako, kad opozicija dar neturėtų užmigti ant laurų prieš artėjančius Seimo rinkimus.

„Matome, kad vis tik opozicijai nepavyko atvesti savo rinkėjų. (...) Tie, kas skina pergalės žiedlapius reitinguose, matyt, neturėtų to daryti per anksti. Nes, kaip minėjau, vienintelė tikra rinkėjų apklausa yra rinkimai“, – žurnalistams spaudos konferencijoje pirmadienį teigė A. Armonaitė

„Rinkimų rezultatai rodo, kad LP turi savo rinkėją, kuris ateina. Ir jei rinkimų aktyvumas būtų dar didesnis, rezultatas galėjo būti dar geresnis. Tai nuteikia pozityviai prieš Seimo rinkimus“, – sakė politikė.

Jai antrino ir „laisviečių“ frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas.

„Per kampaniją tiek prezidento, tiek EP rinkimuose, labai nemažai dėmesio skyrėme tiesioginiam kontaktui su žmonėmis. (...) Rezultatai – tarpinis pasitikrinimas – rodo, kad šita strategija veikia ir reikia tikėtis, kad Seimo rinkimuose taip pat galime kliautis mūsų rinkėju ir taip pat pritraukti naujų“, – kalbėjo V. Mitalas.

D. Žalimas: Seimo rinkimuose galima kalbėti apie 10 proc. ir daugiau

EP mandatą iškovojęs, buvęs Konstitucinio Teismo (KT) teisėjas Dainius Žalimas taip pat prognozuoja partijai palankius rezultatus rudenį vyksiančiuose rinkimuose į parlamentą.

„Dirbsiu su partija, būsiu jos žmogus ir vienareikšmiškai, manau, kad pasieksime dar geresnių rezultatų. Manau, kad Seimo rinkimuose bus galima kalbėti apie 10 proc. ir daugiau“, – kalbėjo D. Žalimas.

D. Žalimas taip pat pridūrė, kad laikysis sekmadienį duoto pažado ir jau artimiausiu metu įstos į Laisvės partiją.

„(Prisijungsiu – ELTA) artimiausiu protingu laiku. Kaip ir visa mūsų partija, vykdau savo pažadus“, – sakė D. Žalimas.

Sekmadienį pasibaigusiuose Europos Parlamento rinkimuose daugiausiai mandatų iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Konservatoriams pavyko išlaikyti 3 savo atstovus Europos Parlamente. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Kairioji politinė jėga iškovojo 2 mandatus. Po vieną mandatą atiteko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), Laisvės partijai, Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS), Tautos ir teisingumo sąjungai (centristai, tautininkai) bei Liberalų sąjūdžiui.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA