PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 17 d. 16:35

A. Armonaitė: Civilinės sąjungos įstatymo projekto ketvirtadienio Seimo darbotvarkėje greičiausiai nebus

Lietuva

Aušrinė Armonaitė. Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


310024

Ketvirtadienį Seimui baigiant pavasario sesiją sunkiai kelią besiskinančio Civilinės sąjungos įstatymo parlamento darbotvarkėje greičiausiai nebus, sako Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė. Politikė leidžia suprasti, kad planus įtraukti projektą, kuriam Seime liko paskutinis balsavimas, pakeitė opozicijos laikysena.

„Greičiausiai ne (nebus klausimas įtrauktas į darbotvarkę - ELTA)“, – po trečiadienį vykusio valdančiosios koalicijos atstovų pasitarimo žurnalistams sakė A. Armonaitė

Ji pakartojo, jog siekis įtraukti Civilinės sąjungos įstatymo projektą niekaip nėra susijęs su galima „laisviečių“ parama konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio kandidatūra į eurokomisarus. Tokiais svarstymais trečiadienį dalijosi Seimo mažumos atstovai.

„Girdėjome viešus socialdemokratų pareiškimus (…), kurie pastato vieno žmogaus politinę karjerą prieš tūkstančio žmonių likimus. Tai nėra apie Gabrielių Landsbergį. Tai visiškai nesusiję temos. Ir jie tai puikiai supranta, jie bendrauja su prezidentu, kuris yra pasakęs, kad greičiausiai tos kandidatūros net nepalaikytų. Ir dabar ciniškai apsimeta, kad tai kažkaip tiesiogiai susiję ir komunikuoja, kad nepalaikys Civilinės sąjungos įstatymo“, – opozicinės frakcijos elgesiu piktinosi A. Armonaitė.