PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Rugsėjo 2 d. 11:48

90-asis rugsėjis Rimanto Stankevičiaus progimnazijoje

Marijampolė

Marijampolės sav. administracijos nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Marijampolės savivaldybės administracija


316546

Saulėtą rugsėjo 1-ąją Marijampolės Rimanto Stankevičiaus progimnazijos bendruomenė paminėjo įstaigos jubiliejų.

Kiekvienos mokyklos istoriją sudaro daugybė mažų pasakojimų, kuriuos per laiką sukūrė ir vis dar kuria buvę bei esami mokiniai ir mokytojai. Mokykla yra ne vien tik pamokos, formulės ar gramatikos taisyklės – tai gyvas, nuolat besikeičiantis vaikystės ir paauglystės pasaulis, kuris ugdo ir brandina žmogų.

Saulėtą rugsėjo 1-osios rytą Marijampolės Šv. Vincento Pauliečio bažnyčia prisipildė esamų, buvusių ir būsimų Marijampolės Rimanto Stankevičiaus progimnazijos mokinių, mokytojų bei svečių. Po šv. Mišių visi iškilmingoje eisenoje, vedami Marijampolės kultūros centro orkestro, žygiavo į progimnazijos stadioną, kur vyko Rugsėjo 1-osios šventė. Renginio metu virš susirinkusiųjų praskrido lėktuvas, simbolizuodamas mokyklos „pakilimą“ į naują dešimtmetį. Švečiai galėjo stebėti progimnazijos istorijos vaizdo įrašus, mažųjų mokinių šokių pasirodymus ir klausytis atliekamų muzikinių kūrinių.

Šventėje dalyvavo Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, vicemerė Agnė Pavelčikienė, klebonas kun. Darius Vasiliauskas, LR Seimo nariai, Savivaldybės tarybos nariai, buvę mokytojai, savivaldybės įstaigų vadovai ir kiti garbūs svečiai.

Renginį pradėjo progimnazijos direktorė Asta Skripkienė, kuri mokyklai vadovauja jau dvylika metų. Ji pasveikino susirinkusiuosius ir išreiškė džiaugsmą dėl pasiektų rezultatų. „Mūsų mokykla egzistuoja vaikų labui – jie yra jos varomoji jėga, mūsų džiaugsmas, meilė ir rūpestis. Bendruomenė laiminga, kai mokiniai mokykloje jaučiasi gerai. Didžiuojamės, kad mūsų mokykloje niekada netrūksta mokinių, kuriuos moko stipri mokytojų komanda, o kultūrinė ir meninė veikla čia klesti. Mokykla nuolat auga ir stiprėja, o mūsų mokiniai garsina Marijampolę tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų“, – sakė A. Skripkienė.

Marijampolės meras P. Isoda taip pat tarė sveikinimo žodį, pasveikino mokyklą su jubiliejumi ir apdovanojo moksleivius, kurie praėjusius mokslo metus baigė puikiais rezultatais. „Sveikinu su Mokslo ir žinių diena, kuri žymi naujo mokymosi kelio pradžią. Moksleiviams linkiu drąsiai siekti žinių ir ieškoti naujų tobulėjimo galimybių. Mokytojams linkiu stiprybės, kantrybės ir kūrybiškumo, vedant jaunąją kartą į žinių pasaulį. Šis išskirtinis jubiliejus ir gausus susirinkusiųjų būrys rodo, kokia svarbi ši mokykla mūsų bendruomenei. Tikiuosi, kad susitiksime ir švęsdami mokyklos šimtmetį. Linkiu visiems puikių pasiekimų ir sėkmingų mokslo metų“, – sakė meras P. Isoda.