PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Rugpjūčio 2 d. 08:34

9 masažo naudos – pasakoja specialistė

Lietuva

Pexels.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Reklaminis turinys


312442

Masažas yra puikus būdas atsipalaiduoti ir sumažinti stresą. Geriausiai jo naudą patvirtinti gali ne tik medikai bei masažų specialistai, tačiau žmonės, kurie reguliariai mėgaujasi šiuo sveikatos gerinimo „įrankiu“.

Žinoma, svarbu, kad mažas būtų atliekamas gero specialisto. Atminkite, kad tikrai ne kiekvienas, kuris turi rankas bei jėgos – gali daryti masažą. Reikia išmanyti technikas, reikia pažinti žmogaus kūną. Reikia gebėti reaguoti į jo kūno dirgiklius, o visa tai reikalauja žinių, laiko bei praktikos.

Plačiau apie masažo specifiką bei privalumus pasakoja juos atliekanti meistrė Jovita.

Pagerina kraujotaką

Masažas padeda padidinti kraujotaką, o tai gali pagerinti maistinių medžiagų ir deguonies pristatymą į raumenis ir audinius. Tai taip pat gali padėti pašalinti iš organizmo toksinus. „Kadangi jis gerina kraujotaką – mažas dažniausiai rekomenduojamas vyresnio amžiaus asmenims. Jis jiems net būtinas, kadangi dažniausiai su amžiumi atsiranda daug įvairių kraujotakos problemų“, – nurodo Jovita.

Mažina raumenų įtampą ir skausmą

Masažas gali padėti atpalaiduoti įtemptus raumenis ir sumažinti skausmą. Tai gali būti naudinga žmonėms kenčiantiems nuo tokių būklių kaip nugaros skausmas, artritas ir fibromialgija.

Pagerina lankstumą

Masažas gali padėti pagerinti sąnarių lankstumą, o tai gali palengvinti judesius ir sumažinti traumų riziką. Tai yra labai reikalinga bet kokio amžiaus asmenims. Ypač tiems, kurie mažai juda. Tuomet masažas gali būti puiki priemonė lankstumui didinti. „Apskritai masažas yra saugus ir veiksmingas būdas pagerinti savo fizinę ir psichinę sveikatą. Jei ieškote būdo atsipalaiduoti, sumažinti stresą ir pagerinti savo bendrą savijautą – masažas gali būti jums tinkamas pasirinkimas“, – teigia Jovita.

Pagerina nuotaiką ir mažina depresiją

Masažas gali padidinti serotonino ir dopamino, neurotransmiterių, susijusių su laimės ir gerovės jausmais, išsiskyrimą. Tai taip pat gali padėti sumažinti kortizolio, streso hormono, kiekį. Taigi, ypač tamsiuoju metų laiku reikėtų masažu mėgautis reguliariai. Tai gali padėti jums ne tik geriau jaustis, tačiau ir apskritai būti kur kas labiau motyvuotu ir galbūt net laimingesniu žmogumi.

Stiprina imuninę sistemą

Masažas gali padėti sustiprinti imuninę sistemą padidindamas baltųjų kraujo kūnelių skaičių. Tai gali padėti organizmui kovoti su infekcijomis.

Gerina miego kokybę

Masažas gali padėti atsipalaiduoti ir sumažinti stresą, o tai gali pagerinti miego kokybę. XXI amžiaus žmogui tai yra labai svarbu. Dažnas tikrai labai daug dirba, tad paprasčiausiai neturi laiko miegui. Svarbu, kad kiekviena miego minutė būtų geros kokybės.

Mažina nerimą

Masažas gali padėti sumažinti nerimą ir nerimą. Tai gali būti naudinga žmonėms kenčiantiems nuo tokių būklių kaip panikos sutrikimas ir generalizuotas nerimo sutrikimas.

Didina energiją

Masažas gali padėti padidinti energijos lygį ir sumažinti nuovargį. Tai gali būti naudinga žmonėms, kurie kenčia nuo chroniško nuovargio sindromo ar kitų nuovargio būklių. „Tamsiuoju metų laiku žmonės dažniausiai tampa kur kas apatiškesni. Veikia tamsios dienos, o kur dar blogas oras. Dėl to dažniausiai mažėja motyvacija. Masažas gali padėti tarsi įkvėpti gyvybės ir turėti daugiau jėgų įvairiems projektams“, – nurodo miestrė.

Pagerina savijautą

Masažas gali padėti pagerinti savijautą ir padidinti pasitikėjimą savimi. Tai gali būti naudinga žmonėms, kurie kenčia nuo žemos savigarbos ar kitų savigarbos problemų.

Jei jus domina daugiau sužinoti apie masažo naudą – rekomenduoame pasikalbėti su kvalifikuotu masažo terapeutu. Jie gali padėti jums nuspręsti – ar masažas jums tinka ir parengti individualų gydymo planą.

Reklama