PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Gegužės 22 d. 08:15

60-ojo „Poezijos pavasario“ skaitymai – Veisiejuose, Lazdijuose ir Teizuose

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


301935

„Poezijos pavasario“ paukštė, jau 60-ąjį kartą išskleidusi savo sparnus virš Lietuvos, šiandien nusileido ir į Lazdijų miesto parką. Lazdijų viešosios bibliotekos bendruomenės surengtoje jos sutiktuvių šventėje dalyvavo ir poezijos skaitymų klausėsi rajono vadovai – savivaldybės merė Ausma Miškinienė, vicemeras Dalius Mockevičius, poezijos mėgėjai iš viso rajono, Lazdijų Motiejus Gustaičio gimnazijos moksleiviai.

Į Lazdijus pristatyti savo kūrybos šiemet atvyko žinomi poetai: Vitalija Maksvytė, Vladas Braziūnas, Sonata Paliulytė, Alina Borzenkaitė, Nida Timinskaitė, Rūta Jonuškienė, Jonas Liniauskas.

Kartu su poetais atvykusi aktorė Gražina Urbonaitė šventę pradėjo vieno žymiausių Lietuvos poetų – Bernardo Brazdžionio eilėmis apie tėvynę. Ji trumpai priminė ir „Poezijos pavasario“ istoriją, kai Kaune, Palemone, įvyko pirmieji „Poezijos pavasario“ skaitymai. Tai buvo 1965 m. Renginio iniciatorius ir pirmasis laureatas buvo poetas Justinas Marcinkevičius. Jo eilėmis apie tėvynę, Lietuvą, kalbą aktorė priminė susirinkusiesiems šio ypatingo ryškumo ir unikalumo mūsų tautos poeto talentą.

Kaip minutė prabėgo bendrystės su poezija valanda Lazdijų miesto parke. Lazdijų viešosios bibliotekos direktorei Vaivai Malinauskienei svečiai įteikė du šių metų „Poezijos pavasario“ almanacho egzempliorius.

Iš Veisiejų į Lazdijus atkeliavusi „Poezijos pavasario“ šventė šiandien lankėsi ir Teizuose.