PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 14 d. 14:03

50 metų medicinai skyrusi Radviliškio gydytoja Violeta Klugienė išlydėta į užtarnautą poilsį

Radviliškis

Radviliškio rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


314040

Rugpjūčio 14 dieną Radviliškio ligoninėje įvyko ypatinga ceremonija – po 50 metų darbo į užtarnautą poilsį išlydėta ilgametė gydytoja pulmonologė Violeta Klugienė. Per visus šiuos dešimtmečius V. Klugienė tapo neatsiejama Radviliškio medicinos bendruomenės dalimi, o jos indėlis į sveikatos priežiūrą buvo neįkainojamas.

Gydytojos darbo pabaigą pažymėjo nuoširdus padėkos žodis, kurį išsakė ne tik kolegos, bet ir Radviliškio rajono savivaldybės atstovai. Už ilgametį darbą padėkoti gydytojai atvyko Radviliškio rajono savivaldybės vicemerė Jurgita Sidarienė, Savivaldybės tarybos Socialinių reikalų, sveikatos ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Zita Žvikienė, komiteto narės Irena Palionienė bei Vilma Aleknienė, Savivaldybės gydytoja Irmina Ruškienė ir Radviliškio ligoninės direktorė Aušra Čiūdarienė.

Savivaldybės atstovės dėkojo V. Klugienei už ilgametį atsidavimą darbui, nuolatinį rūpestį pacientais bei kolegomis ir linkėjo jai tvirtos sveikatos, daugiau laiko skirti sau, pomėgiams bei artimiesiems.

Beje, Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis V. Klugienės sūnus yra gydytojas-profesorius, o anūkas irgi studijuoja mediciną, todėl radviliškiečių mylimos gydytojos šeimoje jau formuojasi visa gydytojų dinastija.

Nuoširdūs žodžiai nepaliko abejingų – susirinkusieji jautriai reagavo į gydytojos išsiskyrimo akimirkas, o ašaros akyse bylojo apie gilų dėkingumą už jos nuopelnus.

Per savo karjerą V. Klugienė ne tik rūpinosi savo pacientų sveikata, bet ir buvo aktyvi medicinos inovacijų diegėja bei jaunų specialistų mentorė. Ji pradėjo savo karjerą po Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto baigimo 1973 metais, o 1974 metais pagal paskyrimą pradėjo dirbti Radviliškio tuberkuliozės ligoninėje gydytojos ftiziatrės pareigose ir ilgus metus vadovavo Radviliškio tuberkuliozės ligoninei kaip vyr. gydytoja. Nuo 2001 metų V. Klugienė dirbo Radviliškio ligoninės Konsultacinės poliklinikos gydytoja pulmonologe, kur buvo itin vertinama tiek pacientų, tiek kolegų.

V. Klugienei ne kartą buvo įteikti apdovanojimai už jos nepriekaištingą darbą. 2014 metais ji buvo pagerbta Lietuvos Respublikos sveikatos reikalų viceministro Gedimino Černiausko apdovanojimu už ilgametį nepriekaištingą darbą, o 2021 metais Radviliškio ligoninė įteikė jai atminimo medalį už ilgametį, atsakingą, nuoširdų, profesionalų ir pavyzdingą darbą.


Foto galerija: