PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 9 d. 09:37

5 požymiai, išduodantys automatinės pavarų dėžės gedimus

Lietuva

Shutterstock nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


300544

Automatinės pavarų dėžės naudojamos ne tik lengvuosiuose automobiliuose, bet ir sunkvežimiuose ar autobusuose. Kitaip nei mechaninė, automatinė transmisija leidžia itin patogiai valdyti transporto priemonę. Tai ypač aktualu tiems, kurie ilgas valandas dirba su krovininiais automobiliais ar kitomis transporto priemonėmis. Visiems žinoma, kad dažnai naudojamos transporto dalys neišvengiamai nusidėvi. Tad šiame įraše pasidalinsime 5 požymiais, įspėjančiais apie automatinės transmisijos gedimus.

1. Nemalonus kvapas

Vienas iš gedimo požymių – nemalonus degėsių kvapas, kuris dažnai atsiranda dėl per aukštos transmisinės alyvos temperatūros. Tam įtakos gali turėti nekokybiškas transmisinis tepalas, šio trūkumas arba automatinės transmisijos aušinimo problemos. Tad jeigu pajutote nemalonų degėsių kvapą salono viduje, vykite į specializuotą servisą, kuriame specialistai atliks alyvos vertinimą.

Tai ir puikus priminimas, kad pirmasis žingsnis siekiant tinkamai pasirūpinti savo transporto priemone yra kokybiškų priemonių, o taip pat ir transmisinės alyvos naudojimas.

2. Neįprasti garsai

Dar vienas požymis, įspėjantis apie gedimus, – keisti garsai, sklindantys iš pavarų svirties. Tikslų garsą sunku įvardinti, nes kiekviena transporto priemonė gali skleisti skirtingus garsus. Vis dėlto, dažniausiai atsiranda neįprastas zvimbimas, ūžesys ar švilpimas.

3. Netolygios variklio apsukos

Tolygiai didinant greitį, atitinkamai turėtų didėti ir variklio apsukos. Tad, jeigu pastebėjote, kad apsukos staigiai pakyla arba krenta žemyn, turėkite omenyje, kad tai gali būti transmisijos gedimas. Taip pat gali atsirasti problemų pajudant iš vietos. Pavyzdžiui, jeigu automatinė transmisija yra sugedusi, įjungus važiavimo režimą ir atleidus stabdį, transporto priemonė gali ne iš karto pajudėti.

4. Sunkiai persijungiantys bėgiai

Tai vienas iš akivaizdžiausių požymių, kuris įspėja apie automatinės pavarų dėžės gedimą. Ši problema gali atsirasti dėl sumažėjusio tepalų lygio, todėl patariama papildyti tepalų talpą. Vis dėlto, jeigu įpylus transmisinio tepalo, bėgiai vis tiek persijungia taip pat sunkiai, patariama vykti į artimiausią servisą.

5. Įsižiebusi įspėjamoji lemputė prietaisų skydelyje

Akivaizdžiausias ir tiksliausias automatinės transmisijos gedimo požymis – įsižiebusi lemputė prietaisų skydelyje. Šiai įsižiebus, patariama nedelsti ir įsigyti kokybiškos transmisinės alyvos transporto priemonei bei kreiptis į patikimą servisą. Savo srities profesionalai greitai identifikuos gedimo priežastį ir greitai ją išspręs.

Taigi, tai bene 5 pagrindiniai ir dažniausiai pasitaikantys automatinės transmisijos gedimo požymiai. Pastebėjus bent vieną iš jų, patariama nedelsti ir ieškoti specialistų pagalbos. Kitu atveju, gali tekti susidurti su daug rimtesnėmis problemomis, kurios pareikalaus didelių išlaidų. Bet kuriuo atveju, norėdami ilgiau džiaugtis sunkvežimio, automobilio ar kitos transporto priemonės sklandžiu ir efektyviu veikimu, naudokite kokybiškus, su konkrečia transporto priemone puikiai suderinamus produktus.

Reklama