PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Gegužės 9 d. 09:18

5 plastinės operacijos, patenkančios į populiariausių sąrašą

Lietuva

pexels.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


300537

Pasaulyje plastinių operacijų skaičius auga kasmet. Šiuolaikinės technologijos ir vis tobulėjantys plastinės chirurgijos operacijų atlikimo metodai leidžia patobulinti savo išvaizdą taip subtiliai, kad sunku pasakyti, ar dailūs veido bruožai bei kūno linijos yra koreguoti plastinės chirurgijos specialistų. Nors atsiranda vis naujų procedūrų, esamos taip pat nuolat tobulėja. Kai vienų korekcijų populiarumas mažėja, kitos užtikrintai metų metus laikosi populiariausiųjų sąraše. Kokios tai operacijos?

Krūtų didinimas

Krūtų didinimas implantais – be abejonės viena populiariausių plastinių operacijų. Šiandien yra ne vienas implantų tipas, o ir implantavimo technikų yra bent kelios. Vieni implantai leidžia ženkliai padidinti krūtinę, o kiti – itin subtiliai. Beje, krūtinę padidinti galima ne tik implantais, bet ir pačių moterų riebalais, nusiurbtais nuo kitų kūno vietų ir specialiai paruoštais. Krūtinės didinimas riebalais pasitelkiamas tik norint subtilių pokyčių. Neretai norint pasiekti dailų rezultatą derinamos abi technikos ir atliekama kombinuota operacija, kai krūtinė didinama ir implantais, ir riebalais.

Riebalų nusiurbimas

Plastikos chirurgija šiandien leidžia pasiekti tokias kūno linijas, kurių kartais sudėtinga ar net neįmanoma pasiekti net aktyviai sportuojant ir laikantis subalansuotos mitybos plano. Puikus pavyzdys – perteklinių riebalų sankaupos, kurios kartais atsiranda ne tik ant pilvo ar šlaunų, bet ir, pavyzdžiui, ant kelių. Tokiais atvejais riebalų nusiurbimas leidžia pašalinti galbūt kompleksus keliančias riebalų sankaupas ir paryškinti kūno linijas.

Pilvo plastika

Minėtąja riebalų nusiurbimo operacija dažnai koreguojama pilvo sritis. Tačiau kartais siekiant norimo rezultato tik riebalų nusiurbimo nepakanka. Jei pilvo srityje matomas odos perteklius ir suglebimas, dažnai svarstoma ir pilvo plastika. Populiariausių plastinių operacijų sąraše esanti pilvo plastika gali būti ne tik estetinė, bet ir rekonstrukcinė. Rekonstrukcinė dalis ypač aktuali moterims, kurioms po gimdymo stipriai prasiskiria tiesieji pilvo raumenys. Tuomet pilvo plastikos metu ne tik pašalinamas odos perteklius bei perteklinis riebalinis audinys, bet ir susiuvami prasiskyrę pilvo raumenys.

Nosies plastika

Tarp populiariausių plastinių operacijų, kuriomis koreguojami veido bruožai, neabejotinai yra ir nosies plastika. Tai gali būti tiek rekonstrukcinė, tiek estetinė operacija, o dažniausiai tai yra abu variantai. Šios plastinės operacijos metu gali būti koreguojama ne tik nosies forma, dydis ir pan., bet ir kreiva nosies pertvara, kriauklės. Taip pašalinami netenkinantys estetiniai aspektai ir atstatoma nosies funkcija.

Vokų plastika

Vokų plastika yra dar viena operacija, kurią plastinės chirurgijos specialistai įvardija kaip vieną populiariausių korekcijų veido srityje. Ypač kai kalbama apie užkritusių viršutinių vokų korekcijas. Perteklinės viršutinių vokų odos klostės laikui bėgant gali kelti ne tik estetines problemas, bet ir sumažinti periferinio matymo lauką, sukurti palankią terpę pasikartojantiems akių uždegimas. Mažiau populiari, bet taip pat dažnai atliekama ir apatinių vokų plastika – tokiais atvejais besikreipiantys į plastinės chirurgijos gydytojus skundžiasi „maišeliais“ po akimis.

Tai tik kelios populiariausių plastinių operacijų, šį sąrašą galima būtų tęsti toliau. Akivaizdu viena, kad saikingai plastinės chirurgijos profesionalų atliekamos korekcijos šiandien milijonams žmonių grąžina pasitikėjimą savimi. O kai kuriais atvejais atliktos korekcijos pagerina ir sveikatą bei gyvenimo kokybę.

Reklama