PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2024 m. Rugpjūčio 18 d. 19:27

5 nebrangūs receptai su saldžiosiomis paprikomis

Lietuva

Freepik.com nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Etaplius.LT


312253

Ieškantiesiems lengvesnių valgių siūloma prisiminti raudonąsias saldžiąsias paprikas – šios vitaminų kupinos daržovės puikiai tiks, norint pagaminti ir užkandžius, ir sočius pietus ar vakarienę.

Paprikos, įdarytos jautienos faršu ir ryžiais
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas sotesniems pietums ar vakarienei.
Reikės:
4 vnt. raudonųjų saldžiųjų paprikų
100 g ryžių
200 g jautienos faršo
1 morkos
1 svogūno
Mėgstamų žalumynų, druskos ir pipirų (pagal skonį)
Gaminimas: paprikas nuplaukite, perpjaukite per pusę, išpjaukite viduriuką ir išimkite sėklas. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, morkas ir apkepkite.
Tuomet sudėkite faršą, apibarstykite prieskoniais ir kepkite maišydami apie 5–7 minutes. Visus ingredientus sumaišykite ir sudėkite į paruoštas paprikas. Galiausiai sudėkite paprikas į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių. Iškepusias paprikas apibarstykite mėgstamais žalumynais.

Paprikų ir pomidorų sriuba
Reikės:
200 g pomidorų
1 raudonojo svogūno
2 vnt. raudonųjų saldžiųjų paprikų (stambiai supjaustytų)
2 a. š. alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelių (neišlukštentų)
Druskos, pipirų, baziliko (pagal skonį)
1 v. š. raudonojo vyno acto
150 ml vandens
Gaminimas: įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sudėkite pomidorus, svogūną ir paprikas į karščiui atsparų indą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite česnaką su bazilikais ir leiskite pasitroškinti 25–30 min., kol daržovės suminkštės ir lengvai apskrus.
Tuomet išspauskite česnaką iš lukšto, lukštą išmeskite. Supilkite į tą patį indą raudonojo vyno actą ir viską išplakite plaktuvu, papildomai įpylę maždaug 150 ml vandens. Padalinkite sriubą į du dubenėlius ir puoškite sriubos viršų šlakeliu aliejaus bei baziliko šakele, o jei mėgstate – ir pipirais.

Keptų paprikų salotos
Šis patiekalas – puikus užkandis ar garnyras prie įvairių grilio, ir ne tik, patiekalų.
Reikės:
4 vnt. raudonųjų saldžiųjų paprikų
Alyvuogių aliejaus
3 skiltelių česnako
Druskos, pipirų, kaparėlių ir žalumynų (pagal skonį)
Gaminimas: nuplaukite ir nusausinkite paprikas, nupjaukite jų viršūnes ir, padaliję per pusę, pašalinkite sėklas ir membraną. Sudėkite paprikas ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje grilio režimu, kol jų odelė pajuoduos ir taps pūslėta. Tuomet išimkite paprikas, sudėkite į plastikinį maišelį ir palikite 10 minučių.
Pašalinkite paprikų odeles (joms pastovėjus, jos turėtų lengvai nusilupti) ir supjaustykite pačias paprikas juostelėmis. Sudėkite juosteles į dubenį kartu su smulkintu česnaku, kaparėliais ir žalumynais. Užberkite druskos ir pipirų bei apšlakstykite aliejumi.

Makaronai su saldžiosiomis paprikomis ir pomidorais
Paprikų likučius galima sunaudoti ir visų mėgstamiems makaronams (pastai) pagardinti.
Reikės:
1 mažo svogūno (smulkiai supjaustyto)
5 skiltelių česnako (smulkiai supjaustyto)
Smulkiai supjaustytos raudonosios saldžiosios paprikos
400 g mėgstamų makaronų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 puodelio vyšninių pomidorų
Druskos, pipirų, bazilikų ar kitų žalumynų (pagal skonį)
Gaminimas: didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir paprikas. Pabarstykite druska ir pipirais, o tuomet kepkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol paprikos taps minkštos.
Kol kepa paprikos, paruoškite makaronus: dideliame puode su pasūdytu vandeniu išvirkite juos pagal ant pakuotės esančią instrukciją. Makaronams išvirus, nupilkite vandenį.
Tuomet į keptuvę su paprikomis sudėkite virtus makaronus, perpjautus vyšninius pomidorus ir bazilikus ar kitus pasirinktus žalumynus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 1 minutę, kol visi ingredientai gerai susimaišys ir sušils. Sudėkite makaronus su pagardais į lėkštes ir patiekite iš karto.
Skanaus!