REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2023 m. Rugsėjo 7 d. 10:24

4500 dalyvių žygiuos „Šiaulių dienų“ eisenoje

Šiauliai

I. Petrulaitienės nuotr.

Irma JurgaitytėŠaltinis: Etaplius.LT


277378

2023 m. rugsėjo 8–10 dienomis Šiauliuose vyks laukiamiausia miesto šventė „Šiaulių dienos 787“. Nors pirmieji renginiai šiauliečius ir miesto svečius džiugina nuo pat pirmųjų rudens dienų, tačiau vienu svarbiausiu bendruomenę buriančiu gimtadienio akcentu taps rugsėjo 8 dieną 19 val. startuosianti šventinė eisena ir motorizuotos kolonos paradas. Šiemet eisenoje dalyvaus 4500 dalyvių, o prie jų prisijungs garsi ir triukšminga motorizuota kolona, kurią sudarys daugiau nei 160 transporto priemonių. Viliamasi, kad viena spalvingiausių miesto šventės dalių gatves pripildys šypsenomis ir gera nuotaika kupinų gimtadienio svečių. Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

„Šiaulių dienos“ – didžiausias ir svarbiausias Šiaulių mieste vykstantis kultūrinis renginys. Kasmet Saulės miesto šventė sutraukia tūkstančius aukštos kokybės ir visapusiškų laisvalaikio praleidimo būdų bei pramogų išsiilgusių šiauliečių ir miesto svečių. Šiemet Šiauliai švenčia 787-ąjį gimtadienį, jame netrūks nei įsimintiniausių koncertų, festivalių, parodų, edukacinių užsiėmimų, nei kitų turiningų renginių, kuriuos dovanos Šiaulių kultūros centras ir gausus būrys Šiaulių mieste veikiančių įstaigų bei organizacijų.

„Renginių ir spalvų šiais metais „Šiaulių dienose“ tikrai netrūks. Rugsėjo 8-ąją praeivių akis trauks pagrindines Saulės miesto gatves užpildysianti ir gera nuotaika spinduliuosianti šventinė eisena. Eisenos dalyvius raginu nebijoti būti ryškiais ir matomais, tegul jūsų skleidžiama energija virsta galingu miesto gimtadienio atidarymu akcentu“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Šiemet šventinėje „Šiaulių dienų“ eisenoje pasiryžo dalyvauti 70 delegacijų, tad pagrindinėmis Šiaulių miesto gatvėmis žingsniuos net 4500 dalyvių ir riedės per 160 skirtingų transporto priemonių. Viliamasi, kad šiauliečiai ir miesto svečiai aktyviai palaikys eisenos dalyvius ir taip vieni kitiems dovanos ne tik šypsenas savo veiduose, bet ir šventinę nuotaiką visame mieste.

Numatoma, kad rugsėjo 8 d. 19 val. pėsčiųjų ir mišri eisena pajudės iš Žaliūkių gatvės, prie jų iš Ragainės gatvės prisijungs motorizuotos kolonos paradas. Stebėti eisenos dalyvių prisistatymą bus galima Prisikėlimo aikštėje. Tikimasi, kad iki pat Šiaulių miesto centrinio parko estrados per Tilžės g. ir Aušros al. atžygiuosianti eisena, kurią lydės išraiškingos transporto priemonės, į vieną vietą sujungs kūrybines sąjungas, klubus, nevyriausybines organizacijas, asociacijas, įmones ir kitas įstaigas, kurios šiauliečiams ir miesto svečiams originaliai atskleis savo atstovaujamos įstaigos ar organizacijos identitetą bei puoselėjamas vertybes.

Renginio organizatoriai primena, kad daugiaspalvė eisena šiauliečius ir miesto svečius atlydės iki pat Šiaulių miesto centrinio parko estrados, kurioje lauks šventės atidarymo renginys „Dainuojantys Šiauliai“. 20 val. prasidėsiantis koncertas kvies žiūrovus kartu su Šiaulių miesto švietimo įstaigų chorais ir Gyčiu Paškevičiumi bei Liudu Mikalausku atlikti tris visiems gerai žinomas dainas – „Lietuva“ (muzika ir žodžiai Kipro Mašanausko), „Mano kraštas“ (muzika Gyčio Paškevičiaus, žodžiai Erikos Drungytės) ir „Mūsų dienos kaip šventė“ (muzika Vytauto Kernagio, žodžiai Vytauto Kernagio, Salomėjos Nėries, Juozo Erlicko). Renginį pratęs ir turiningai vakarą užbaigti pakvies atlikėjos Ingos Jankauskaitės, grupės „Sisters on Wire“ koncertas ir didžėjaus Mant Olin pasirodymas.

Didžiausias miesto renginys rugsėjo 8–10 dienomis pakvies ir į kitas kultūrines iniciatyvas, šventinius koncertus ir kitas pramogines veiklas, kurias miestiečiams dovanos įvairios Šiaulių miesto įstaigos bei bendruomenės. Visą „Šiaulių dienos 787“ programą galima rasti Šiaulių miesto savivaldybės (www.siauliai.lt) ir Šiaulių kultūros centro (www.siauliukc.lt) interneto svetainėse.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad eisenos metu mieste bus ribojamas eismas. Rugsėjo 8 d. 17.45–19 val. bus stabdomas eismas Žaliūkių (nuo J. Jablonskio iki Tilžės g.) ir Ragainės (atkarpa tarp Kanapių ir Kreivosios g.) gatvėmis, kol rikiuosis šventinės eisenos dalyviai ir motorizuota kolona. Taip pat rugsėjo 8 d. 19–20 val. bus stabdomas eismas Ragainės (nuo Kreivosios g.) ir Tilžės (nuo Ragainės iki Aušros al.) gatvėmis bei Aušros alėjoje (nuo Tilžės iki Žemaitės g.).

Šventės organizatorius Šiaulių kultūros centras ir rengėja Šiaulių miesto savivaldybė dėkoja „Šiaulių dienų 787“ mecenatui UAB „Nostrada“, generaliniam rėmėjui AB „Šiaulių energija“, didiesiems rėmėjams: AB „MV Group Production“, UAB „Bodesa“, UAB „Splius“, UAB „Vilmers“, UAB „Ecoservice projektai“, UAB „Baltik vairas“, UAB „Informacinės sistemos ir technologijos“, UAB „Mano būstas Šiauliai“, rėmėjams: UAB „Aukstata“, UAB „LTintus“, UAB „Maxima LT“, UAB „Transalda“, draugams: UAB „RD Signs“, AB Šiaulių bankui, UAB „Kensa“, UAB „Vonin Lithuania“, UAB „Toksika“, UAB „Jupojos technika“, UAB „Allianz Lietuva gyvybės draudimas“, UAB saugos tarnybai „Argus, „Fondas Janukonis“, UAB „Rūta“ ir informaciniams rėmėjams: Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai, medijų grupei „Etaplius“, Šiaulių apskrities televizijai, Lietuvos regionų naujienų portalui „Miesto naujienos“, dienraščiui „Šiaulių kraštas“, regioniniam radijui „Saulės radijas“, „LTAdvert“, „Owexx“.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Edita Smindriūnaitė, mob. +370 656 13 886, e. p. edita.smindriunaite@siauliukc.lt.


Foto galerija:

Arūno Dyglio nuotr.
Editos Aleksandravičienės nuotr.
Editos Aleksandravičienės nuotr.
Editos Aleksandravičienės nuotr.
Editos Aleksandravičienės nuotr.
Editos Aleksandravičienės nuotr.
Ingos Petrulaitienės nuotr.
Ingos Petrulaitienės nuotr.
Liubov Yarmoshenko nuotr.
Liubov Yarmoshenko nuotr.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA