REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2022 m. Liepos 26 d. 15:11

4 sveiki pusryčių receptai, kuriuos privalote išbandyti

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


241324

Atsibuskite su skaniais ir maistingais pusryčiais – daug baltymų turinčiais kiaušiniais, avokadu ant skrebučio, dribsniais ar sveiku kokteiliu, kuris suteiks jėgų ryte. Dalinamės 4 sveikomis ir gardžiomis pusryčių idėjomis, kurios užtikrins, kad pasikrautumėte jėgų visai dienai!

Skrebutis su avokadu ir kiaušiniu

Avokadų skrebučių tendencija ypač puiki tuo, kad juos galima valgyti ne tik pusryčiams, bet ir pietums, užkandžiui ar net vakarienei! O kai skrebutį derinate su kiaušiniais, kaip parodyta šiame recepte, gaunate itin sveiką patiekalą: angliavandeniai (duona), baltymai (kiaušiniai) ir sveiki riebalai (avokadas). Skamba kaip puikus valgis bet kuriuo paros metu, nemanote?

Reikės:

• 2 kiaušinių;
• 2 riekelių viso grūdo duonos (paskrudintos);
• 1 nedidelio avokado;
• 1 arbatinio šaukštelio laimo sulčių;
• jūros druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį);
• petražolių (nebūtina).

Eiga:

1. Paruoškite skrebučius ir keptus kiaušinius pagal asmeninius pageidavimus.
2. Nulupkite ir sutrinkite avokadą su laimo sultimis, druska ir pipirais.
3. Ant kiekvienos skrebučio riekelės tolygiai užtepkite avokadą.

4. Tada uždėkite po keptą kiaušinį ir norimus prieskonius.
5. Patiekite iš karto. Skanaus!

Žemės riešutų ir bananų kokteilis

Kokteiliai yra puikus būdas pradėti dieną, o šis žemės riešutų ir bananų pusryčių gėrimas tam idealiai tinka. Ir vaikai, ir suaugusieji džiaugsis stebuklingu žemės riešutų sviesto ir bananų skonio deriniu. Vos truputis cinamono suteiks netikėto prieskonio, kuris pagyvins visą gėrimą.

Reikės:

• 1 puodelio vanilinio sojų arba lieso pieno;
• 1 didelio šviežio arba šaldyto prinokusio banano, supjaustyto gabalėliais;
• 2 šaukštų žemės riešutų sviesto, geriausia natūralaus – jis yra ne tokios kietos konsistencijos ir lengviau susimaišo;
• 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
• 1 arbatinio šaukštelio medaus (nebūtina);
• 3 didelių ledo kubelių.

Eiga:

1. Pieną, bananus, žemės riešutų sviestą, cinamoną ir medų (jei naudojate) sudėkite į maišytuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Patarimas: iš anksto užšaldykite bananų gabalėlius – taip kokteilis bus šaltesnis.
2. Sudėkite ledo kubelius ir trinkite, kol ledas bus sutrupintas.
3. Supilkite į stiklinę, papildomai pabarstykite cinamonu.

Kiaušinienė su daržovėmis

Norite valgyti daugiau daržovių pusryčiams? Išbandykite šią pusryčių kiaušinienę su daržovėmis! Tai pikantiško skonio patiekalas, kuriame gausu maistingųjų medžiagų.

Reikės:

• 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
• 1/2 raudonojo svogūno;
• 1 raudonosios paprikos;
• 4 puodelių mažųjų kopūstų arba špinatų;
• 1 valgomojo šaukšto smulkintų laiškinių česnakų arba kitų šviežių prieskoninių žolelių;
• 4 kiaušinių;
• 1/4 puodelio smulkinto sūrio (nebūtina);
• 1/4 arbatinio šaukštelio košerinės druskos;
• šviežiai maltų juodųjų pipirų;
• avokadų griežinėlių.

Eiga:

1. Paruoškite daržoves. Supjaustykite raudonąjį svogūną plonais griežinėliais. Dideliais kubeliais supjaustykite papriką.
2. Paruoškite kiaušinius. Į vidutinį dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Įmaišykite smulkintą sūrį, šviežias žoleles, košerinę druską ir daug šviežiai maltų pipirų.
3. Paruoškite daržoves. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai įkais, sudėkite svogūnus ir paprikas. Kepkite 3-4 minutes, kol jos suminkštės ir pradės ruduoti, retkarčiais pamaišydami. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Įberkite žiupsnelį druskos ir žalumynus. Kepkite 30 sekundžių.
4. Išvirkite kiaušinius. Palaikykite nedidelę kaitrą. Virkite 20-30 sekundžių. Kai kiaušiniai tik pradės stingti, plokščia mentele išskobkite kiaušinių dalis, nuolat atsargiai maišydami, kol kiaušiniai išvirs, bet dar bus minkšti, maždaug 1 minutę.
5. Sudėkite daržoves ir patiekite. Į keptuvę su kiaušiniais sudėkite daržoves. Kelias sekundes pamaišykite, kol jos susijungs ir sušils. Patiekite iš karto. Skanaus!

Kepti avižiniai dribsniai uogomis ir vaisiais

Šis receptas yra veganiškas ir be glitimo – juo gali mėgautis visi, nepriklausomai nuo savo mitybos apribojimų. Jei jūs arba jūsų svečiai netoleruoja glitimo, būtinai ieškokite avižų be glitimo.

Reikės:

• Migdolų;
• kanapių sėklų;
• avižų dribsnių;
• kokosų aliejaus;
• braškių;
• bananų;
• mėlynių;
• graikiško jogurto (nebūtina).

Eiga:

1. 1 sluoksnis: migdolai, kanapių sėklos ir avižų dribsniai. Jie suteikia daug sveikų riebalų ir baltymų, taip pat skalsų riešutų traškumą.
2. 2 sluoksnis: kokosų aliejus (platų pasirinkimą rasite šioje kategorijoje). Daugelyje keptų avižinių dribsnių receptų naudojamas lydytas sviestas, kad avižos orkaitėje taptų apskrudusios ir traškios, tačiau puiki alternatyva tam yra kokosų aliejus. Jis yra veganiškas ir suteikia lengvą kokosų skonį, kuris fantastiškai dera su šviežiais vaisiais šiame recepte.
3. 3 sluoksnis: braškės ir bananai. Švieži vaisiai sukuria gardų, sultingą sluoksnį ir minkštą tekstūrą šalia avižų.
4. 4 sluoksnis: mėlynės. Orkaitėje jos tampa itin sultingos!
5. Avižinius dribsnius patiekite atskirai arba ant viršaus užpilkite didelį šaukštą graikiško jogurto. Skanaus!

Skrebutis su kiaušiniu

Remiamas turinys



REDAKCIJA REKOMENDUOJA