Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Freepik nuotr.
EtapliusŠaltinis: sa
Lapinių kopūstų salotos su keptomis daržovėmis ir kiaušiniu
Vos 25 minutės ir ant jūsų stalo – sočios salotos su ant grotelių keptomis daržovėmis, prie kurių puikiai tinka keptas kiaušinis.
Salotoms:
Padažui:
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite daržoves 10–15 min.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
3. Salotinėje sumaišykite kopūstus su padažu.
4. Į kitą dubenį sudėkite visas susmulkintas daržoves. Pabarstykite čili milteliais, pipirais, druska, alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.
Kiaušinių salotos su daržovėmis
Sveikuoliams, kurie nori sveiko, lengvai paruošiamo bei skanaus patiekalo.
Sudedamosios dalys:
Padažui:
Paruošimas:
1. Į plastikinį indą sudėkite špinatus, agurkus, pomidorus, avinžirnius ir virtus kiaušinius.
2. Padažui sumaišykite aliejų, actą, svogūnus, garstyčias, medų, druską ir pipirus. Supilkite į indą su daržovėmis ir kiaušiniais
3. Norėdami papildomų baltymų, į salotas galite įdėti griežinėliais pjaustytos virtos vištienos krūtinėlės arba kitų mėsos gabalėlių.
Sezoninė baltymų mišrainė
Patiekalas, kuriam paruošti nereikia daug laiko, tačiau jame gausu maistingųjų medžiagų ir baltymų. Sezoninė baltymų mišrainė yra universalus patiekalas: jį galima valgyti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Dar geriau – mišrainės turinį galima puikiai pritaikyti prie sezono, t. y. naudoti tas daržoves, kurios tuo metu yra šviežios!
Sudedamosios dalys:
Paruošimas:
1. Sudėkite visus ingredientus į dubenėlį, užpilkite pasirinktu padažu, ant viršaus paskleiskite minkštai virtus kiaušinius, pabarstykite pasirinktais riešutais ir sėklomis.
Kiaušinių salotos
Kiaušinių salotos skaniausios antrą dieną po gaminimo. Taigi, jei jas pagaminsite iš anksto ir įdėsite į šaldytuvą, pusryčiai bus paruošti greičiau nei per penkias minutes!
Sudedamosios dalys:
Paruošimas:
1. Kiaušiniams virti naudokite vidutinio dydžio puodą, įpilkite vandens taip, kad jis apsemtų kiaušinius 2 cm.
2. Virkite kiaušinius ant vidutinės ugnies 8 minutes, tada puodą uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo viryklės.
3. Palikite kiaušinius vandenyje 10 minučių, tada išpilkite karštą vandenį ir atvėsinkite kiaušinius, apipildami juos šaltu vandeniu.
4. Kai kiaušiniai bus pakankamai atvėsę, nulupkite juos ir supjaustykite mažais kubeliais.
5. Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, majonezą, garstyčias, kario miltelius, druską, pipirus ir kajeno pipirus. Pamažu įmaišykite kiaušinius.
Parengta pagal pranešimą spaudai