Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pexels.com nuotr.
Ugnė UrbonėŠaltinis: Etaplius.LT
1 – naudojame kavą
Reikės:
* panaudotų kavos tirščių;
* acto;
* nevirtų baltų kiaušinių.
Kavos tirščius užpilkite karštu vandeniu ir įpilkite šaukštą acto. Puodo turinį šiek tiek pavirkite. Į pravėsusį skystį merkite kiaušinius ir virkite dar bent 15 minučių. Kaitrą išjungus, kiaušinius skystyje palikte per naktį.
2 – naudojame ciberžolę
Reikės:
* ciberžolės miltelių, keleto valgomųjų šaukštų;
* šaukšto druskos;
* šaukšto acto;
* nevirtų baltų kiaušinių.
Į puodą suberkite nurodytą kiekį ciberžolės miltelių, actą bei druską. Įpilkite vandens, geriausia porą stiklinių. Į puodą su turiniu dėkite kiaušinius ir virkite kiek daugiau nei 10 minučių. Kiaušinius palikite natūraliai atvėsti sodrios spalvos nuovire.
3 – naudojame mėlynąjį kopūstą
Reikės:
* pusės mėlynojo kopūsto;
* pusės litro vandens;
* poros valgomųjų šaukštų acto.
Mėlynąjį kopūstą supjaustykite kaip įmanoma smulkiau, taip išsiskirs daugiau pigmento. Kopūstą užpilkite vandeniu ir virkite apie 15 minučių. Į atvėsusį skystį įpilkite actą. Giliame dubenyje išdėliokite kiaušinius ir užpilkite gautais natūraliais dažais. Geriausia, kad skystis apsemtų visus kiaušinius. Kuo ilgiau laikysite kiaušinius dažuose, tuo spalva bus sodresnė. Patariame laikyti ne trumpiau kaip tris valandas.
Sveikų, sočių ir laimingų švenčių!