REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Sausio 20 d. 10:15

2024-ųjų populiariausios bei skaitomiausios knygos jūsų skaitymo pradžiai

Šiauliai

Freepik.com nuotr.

Rimantė ŠešeikaitėŠaltinis: Etaplius.LT


289494

Knygos – mūsų vaizduotės, mąstysenos bei žinių šaltinis. Vis dėlto, specialistai atliko tyrimus, kuriuose paaiškėjo, kad beveik 50% lietuvių vis dar „nedraugauja“ su knygomis. Viena iš galimų priežasčių – žmonės neatranda knygos, kuri paliktų įspūdį. Todėl skelbiame 7 knygas, iš kurių, galbūt, atrasite savo mėgstamiausią kūrinį.

  1. Michael Newton „Sielų Kelionės“

Visiems, norintiems sužinoti kas mūsų laukia po mirties, Maiklas Niutonas siūlo mokslinę knygą, kurioje sužinosite visas paslaptis.

Knyga sudaryta iš dialogų, kuriuos dr. Niutonas surinko iš pacientų, kurie buvo „ant mirties slenksčio“ bei dar daugybe kitų paaiškinimų, kurie privers jus į gyvenimą ir mirtį pažvelgti kitu kampu.

  1. James Clear „Atominiai įpročiai. Lengvas ir patikrintas būdas išsiugdyti gerus įpročius ir nugalėti blogus“

Mėgstantiems discipliną, žinomas lektorius James Clear pristato išeičių ir sprendimų pagalbininką.

Knygoje išmoksite: sukurti sistemą, kad kasdien taptumėte 1% geresniu; atsikratyti blogų įpročių ir įtvirtinti gerus; išvengti įprastų klaidų, kurias daugelis daro bandydami pakeisti įpročius; įveikti motyvacijos ir valios stoką; įgyti pasitikėjimo savimi ir susikurti stipresnę asmenybę; rasti laiko naujiems įpročiams; susikurti aplinką, kuri palengvintų sėkmės siekimą; daryti mažus, lengvus pokyčius, kurie duotų įspūdingus rezultatus; sugrįžti į tinkamą kelią po nuklydimų bei svarbiausia – kaip šias idėjas įgyvendinti praktiškai realiame gyvenime.

  1. Alice Miller „Gabaus vaiko drama“

Alice Miller pristato knygą, kurios tema šiomis dienomis yra viena svarbiausių – vaikystės traumos.

Knygoje psichoterapeutė pasakoja, kaip vaiko išnaudojimas suaugusiųjų poreikiams, baudimas, mušimas ir manipuliavimas pažeidžia jo integralumą bei skatina savasties atsižadėjimą.

  1. Sara J. Maas „Užkerėtas dvaras“ serija

Kiekvienam, kuriam patinka pasinerti į fantastikos pasaulį ir pamiršti tikrovę, siūlome Saros J. Maas knygų seriją „Užkerėtas dvaras“.

Knygose galėsite pasinerti į kito pasaulio ir fėjų veikėjų gyvenimus. Patirsite daug dramos, meilės, skausmo ir išdavysčių. Susipažinsite su tikrąją meile ir išliesite ne vieną ašarą.

Knygų serija nėra skirta vaikams!

  1. Rebecca Yarros „Ketvirtas sparnas“ („Fourth Wing“)

Rebecca Yarros pristato fantastinę knygą „Ketvirtas sparnas“.

Knygoje pasinersite į akademijos gyvenimą, kuriame jaunuoliai mokosi magijos ir tapti drakonų raiteliais. Priešai, kurie taps įsimylėjėliais, draugai, kurie taps priešais ir skaudūs momentai neleis užversti knygos.

Drama, aistra ir veiksmas – tai, ką rasite šioje knygoje.

Knyga nėra skirta vaikams!

  1. Ellen Alpsten „Carienė“

Ellen Alpsten knyga, kuri pasakoja apie Jekateriną I, valdžiusią carinę Rusiją.

Autorė pasakoja apie penkiolikos metų mergaitės gyvenimą, kuris išsivysto iki vienos galingiausių ir turtingiausių moterų gyvenimo.

Istoriją mylintiems žmonėms ši knyga bus tikras įkvėpimo šaltinis.

  1. Jane Austen „Puikybė ir prietarai“

Legendinė meilės istorija, kuri jau du šimtus metų pavergia žmonių širdis.

Istorinis romanas apie Anglijos šeimą ir jos penkias dukteris privers jus įsitraukti nuo pirmų puslapių.

Dramos, nelaiminga meilė ir tradicijos pagrindinius veikėjus priverčia elgtis ne pagal taisykles. Autorė Jane Austen puikiai perteikia kaip prietarai arba išankstiniai nusistatymai neleidžia pažvelgti giliau, o puikybė gali užkirsti kelią meilei ir laimei.

Kiekvienam, mėgstančiam istorinius meilės romanus, ši knyga puikiai tiks pamatyti, kad net ir anksčiau meilė nebuvo taip lengvai pasiekiama.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA