PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2021 m. Kovo 9 d. 14:35

„2020 metų specialisto“ apdovanojimas – Ukmergės visuomenės sveikatos biuro specialistei

Vilnius

Reporteris SkaistėŠaltinis: Etaplius.lt


167633

Už nuoširdų atsidavimą profesinei veiklai, sąžiningą ir rūpestingą pareigų atlikimą bei visuomenės sveikatos vertybių puoselėjimą Ukmergės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės priežiūros specialistei Virgilijai Pakulnienei skirtas Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos (SVSBA) „2020 metų specialisto“ apdovanojimas.

Kovo 9 dieną šį garbingą apdovanojimą V. Pakulnienei įteikė bei ją pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės administracijos vadovai: direktorius Darius Varnas ir jo pavaduotoja Dalė Steponavičienė, nominantei gerų žodžių  negailėjo ir ją į savivaldybę atlydėjusi Ukmergės visuomenės sveikatos biuro direktorė Vaida Puodžiūnienė.

Įprastai tokius apdovanojimus iškilmingame renginyje įteikdavo Pasaulio sveikatos organizacijos atstovas Lietuvoje ir SVSBA prezidentas. Šiemet dėl susiklosčiusios ekstremalios situacijos apdovanojimai nominuotiems visuomenės sveikatos biurų specialistams atsiųsti paštu ir įteikti rajonų savivaldybėse. Bendras SVSBA šventinis renginys vyks nuotoliniu būdu kitą savaitę.

Bendrosios praktikos slaugytojo specialybę turinti V. Pakulnienė jau 24 metus vykdo sveikatos priežiūros funkcijas rajono ugdymo įstaigose. Savo darbe - vesdama sveikos mitybos užsiėmimus mokiniams - ji nuolat pasitelkia inovacijas ir naujus metodus.

Praėjusiais metais V. Pakulnienei darbo netrūko. COVID-19 pandemijos metu moteris darbavosi Ukmergės mobiliame patikros dėl koronaviruso punkte, talkino Nacionaliniam visuomenės centrui, gyventojams dalino kalio jodido tabletes ir kt.

„Dėkoju visiems už mano darbo įvertinimą. Man tai buvo netikėta ir maloni staigmena. Šis įvertinimas puikus būdas atkreipti visuomenės dėmesį į visuomenės sveikatos specialisto darbą, kuris, be jokios abejonės, yra labai reikalingas ir svarbus. Gautas apdovanojimas motyvuoja dirbti dar geriau, skleidžiant žinias apie tai, kas iš tiesų svarbu – kiekvieno mūsų sveikatą“, - su šypsena ir jauduliu kalbėjo apdovanojimą gavusi V. Pakulnienė.

Apdovanojimas „Metų specialistas“ kasmet, nuo 2016 metų, skiriamas specialistams, dirbantiems SVSBA priklausančiuose Visuomenės sveikatos biuruose, kurie veikia 47 Lietuvos rajonuose.