PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Namai2019 m. Lapkričio 11 d. 09:30

2020 m. interjero tendencijos: kokias užuolaidas rinktis?

Vilnius

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


106304

Nauji metai daugeliui asocijuojasi su vienokiu ar kitokiu atsinaujinimu. Tai tinkamas laikas atsikratyti ne tik negatyvių minčių, bet ir nereikalingų daiktų – taip namuose atrandant daugiau vietos išties originaliems ir įkvepiantiems akcentams. Nebūtina interjero keisti iš pagrindų – juk jis savotiškas mūsų pačių atspindys. Kartais pakanka pasitelkti nedideles, tačiau apgalvotas detales, garantuojančias akivaizdžius rezultatus. Vienos iš tokių –naktinės užuolaidos. Kaip jas derinti skirtinguose interjeruose, atsižvelgiant į 2020-ųjų dizaino tendencijas?

Abstrakti energija

Linksma ir laisvamaniška – tai žodžiai, apibūdinantys šią abstraktaus ekspresionizmo įkvėptą interjero tendenciją. Nuo jos neatsiejamos drąsios geometrinės formos, ranka piešti eskizai ir žaismingi spalvų deriniai. Visų šių detalių tikslas – kuo labiau išreikšti savo asmenybę interjere. Taip pat siekiama pažadinti emocijas ir sukurti išskirtinę nuotaiką.

Ryškūs raštai ir efektingos spalvos suteikia netikėtą, stebinantį požiūrį į dekoro stilių. Kaip ir pats ekspresionizmas, taip ir ši tendencija pabrėžia netobulas, ranka pieštas linijas. Jos yra bene pagrindinis tokio interjero akcentas. Renkantis derančius tonus rekomenduojama išlikti drąsiems. Abstrakčia energija pripildytoje patalpoje tinka prislopintos raudonos, tamsiai mėlynos ar garstyčių spalvos naktinės užuolaidos. Storas, tačiau lengvai krentantis jų audinys gali papuošti tiek svetainės, tiek miegamojo ar darbo kambario interjerą.

Struktūrizuotas paprastumas

2019-aisiais pradėjęs blėsti skandinaviško stiliaus populiarumas vėl bando susigrąžinti savo pozicijas. Didžiausią įtaką tam turi nemažėjantis ramios, patogios ir atpalaiduojančios erdvės poreikis. Visi sprendimai sukasi apie tai, kaip namus paversti saugiais, jaukiais ir leidžiančiais pailsėti, įgauti naujų jėgų. Interjeras, kuriame jaučiama skandinaviško stiliaus įtaka, neatsiejamas nuo šiltų, neutralių atspalvių. Fonui labiausiai tinka šviesūs, o akcentams – tamsesni tonai. Pavyzdžiui, minkštus baldus patartina dekoruoti švelnios smėlio spalvos dekoratyvinėmis pagalvėlėmis arba lovatiese. Prie jų harmoningai atrodo tamsiai pilkos naktinės užuolaidos.

Šią tendenciją paprasta pritaikyti ne tik miegamajame, bet ir virtuvėje. Ji turėtų patikti tiems, kurie mėgsta paprastumą, tačiau, nepaisant to, siekia sukurti nepriekaištingai atrodančią namų aplinką, kuri būtų patogi ir atpalaiduojanti. Rekomenduojama rinktis kuo mažiau apdirbtas medžiagas, eksperimentuoti su skirtingomis tekstūromis. Šiuo atveju tinka ne tik įvairūs pilki atspalviai, bet ir geltonesni, šiltesni tonai.

Tikrasis komfortas

Skirtingų audinių sluoksniavimas, nesvarbu, tai užuolaidos ar kita namų tekstilė (pagalvėlės, lovatiesės), suteikia jaukumo ir komforto. Toks pasirinkimas itin populiarus šaltuoju sezonu, tačiau puikiai pritaikomas ir kitais metų laikais. Atsižvelgiant į tai, rekomenduojama rinktis skirtingo storio ir tekstūros medžiagas.

Šios tendencijos pagrindu išlieka neutralūs atspalviai. Pavyzdžiui, prie šviesiai pilkų sienų puikiai tinka blankiai mėlynos naktinės užuolaidos. Tam, kad aplinka neatrodytų per daug šalta, patartina nepamiršti šiltų rožinių arba rusvų tonų pagalvėlių. Harmoningai atrodo ir neryškūs samaniniai atspalviai. Prieš įsigyjant naujus tekstilės gaminius, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į jų spalvą, bet ir tekstūrą. Patartina, kad ji būtų kuo malonesnė liesti – minkšta ir švelni. Tokios detalės suteikia ypatingos šilumos bet kokiai erdvei, nesvarbu, tai miegamasis, svetainė ar vaikų kambarys.

Eklektiškas žavesys

Ši artėjančių metų tendencija glaudžiai susijusi su retro stiliumi. Joje susilieja rafinuota trečiojo dešimtmečio elegancija ir seksualus septyniasdešimtųjų puošnumas. Čia didelę reikšmę turi apvalios, tarsi išsiliejusios formos, kurios atsikartoja visame interjere. Dominuoja turtingos ir ryškios spalvos, tokios kaip karališka mėlyna, kraujo raudonumo. Jos maišomos su šiltesniais auksiniais, rožiniais ir bronziniais tonais.

Eklektiško stiliaus patalpoje įspūdingai atrodo tamsiai mėlynos naktinės užuolaidos. Prie jų galima derinti žvilgančias dekoratyvines pagalvėles. Tokie akcentai padeda sukurti išskirtinai prabangią ir išpuoselėtą aplinką. Rekomenduojama nevengti ir skirtingų raštų audinių, kurie erdvei suteikia dar daugiau originalumo ir individualumo.

Būdų, kaip savo namuose pritaikyti naujausias 2020-ųjų tendencijas, yra daugybė. Pasitelkus net ir nedideles detales galima išgauti išties pastebimus pokyčius. Nebijokite eksperimentuoti – rinkitės skirtingų spalvų, tekstūrų ir raštų užuolaidas, kitus tekstilės gaminius. Atsinaujinti išlaikant individualumą kitąmet bus tikrai paprasta.

Remiamas turinys