PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2018 m. Sausio 9 d. 17:03

2017 metų vardai Jurbarko rajone. Be Vytauto ir Onos, bet su Lėja ir Yousufu

Tauragė

Brigita ŠliužaitėŠaltinis: Etaplius.lt


25691

Mūsų laikas“ pasidomėjo, kokie populiariausi vardai buvo Jurbarko rajone 2017 metais.

Kaip „Mūsų laiką“ informavo rajono savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotoja Laima Keraitė, 2017 metais Jurbarko rajone populiaresni buvo tokie berniukų vardai, kaip Dominykas, Nojus, Kajus. Šiais vardais berniukų praėjusiais metais registruota po šešis. 2017 metais Jurbarko krašte gimė penki Matai, keturi Tajai. Tarp mergaičių buvo populiaresni tokie vardai kaip Lėja (5), Urtė (4), Viltė (4), Tėja (3). Emilijos praėjusiais metais buvo tik dvi.

Retesni 2017 metais vardai: Eridana, Alvita, Edena, Imelda, Edenas, Matijas, Neidas, Dilanas.

L. Keraitė pastebi, kad jei vienas iš tėvų užsienietis, vaikui dažniausiai duodamas nelietuviškas vardas, pvz., Yousuf, Ayan, Chisam, Emma Gabriella, Lucas, Aaron, Eiva Havva.

2017 metais užregistruoti trys Jonai, viena Jonė, vienas Antanas, po vieną Mariją ir Agotą.

Neregistruotas nė vienas Vytautas, Mindaugas, Kazys, Juozas.

Pirmasis rajono šimtmečio kūdikis, Adrijanas, gimė sausio 1 dieną Raseinių ligoninėje. Adrijano tėvai gyvena Jurbarkų seniūnijoje.

Priminsime, kad 2017 metais Jurbarko rajono savivaldybės administracijos teisės ir civilinės teisės metrikacijos skyriuje įregistruoti 250 gimimai (iš jų 50 gimę užsienyje) ir 435 mirtys. Taip pat per praėjusius metus įregistruotos 172 santuokos ir 75 ištuokos.