REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2017 m. Gruodžio 29 d. 13:40

2017-ieji metai: dešimtasis Šiaulių futbolo akademijos gimtadienis ir geriausi metų pasiekimai

Šiauliai

anonymous anonymousŠaltinis: Etaplius.lt


24809

Nenumaldomai artėja 2017-ųjų metų pabaiga ir po naujųjų metų Šiaulių futbolo akademija atvers naują, baltą knygos puslapį. Visgi, praėję metai futbolo akademijai buvo vieni iš sėkmingiausių per visą gyvavimo istoriją.


Foto galerija:

5a4620796967c.jpg
5a4620798125b.jpg
5a46207b23877.jpg
5a46207bd1437.jpg
5a46207caaa80.jpg
5a4620809e0a4.jpg
5a462080d5199.jpg
5a462082bcadd.jpg

2007 metais įkurtos Šiaulių futbolo akademijos auklėtinių skaičius 2017 metais perkopė 600-tų ribą bei nuolat didėja, o su visais auklėtiniais akademijoje dirba 16-lika futbolo trenerių. Daugiausiai auklėtinių futbolo akademija turi mažiausiųjų bloke. Per prabėgusius metus Šiaulių futbolo akademijos komandos dalyvavo daugiau nei 80-yje futbolo turnyrų, o didžiausias jų skaičius priklauso būtent mažiesiems.

2017 metais šiauliečiai dalyvavo daugelyje turnyrų visoje Lietuvoje bei kaimyninėje Latvijoje, taip pat Šiaulių FA komandos svečiavosi Lenkijoje, o varžovais turnyruose buvo tokios visame pasaulyje žinomos komandos kaip „Juventus" (Italija), FC „Koln" (Vokietija), „CSKA" (Rusija), „Zenit" (Rusija) ir kitos.

Patiems mažiausiems Šiaulių futbolo akademija šiemet organizavo du naujus turnyrus - Savaitgalio lyga ir Šiaulių apskrities mažojo futbolo pirmenybes. Savaitgalio lygoje tarpusavyje varžėsi jauniausios Šiaulių FA komandos, o mažojo futbolo pirmenybėse jėgas išbandė ne tik 13-lika šiauliečių komandų, bet ir komandos iš aplinkinių miestų. Šios pirmenybės bus pratęstos ir 2018 metais.

Aptariant oficialias rungtynes jaunesniųjų bloke, 2017 metais Lietuvos vaikų futbolo pirmenybėse šiauliečiai dalyvavo trijuose amžiaus grupių finaliniuose etapuose. Jose dalyvavo Šiaulių FA-2008, Šiaulių FA-2006 bei Šiaulių FA-2005 komandos. Būtent pastaroji savo amžiaus grupėje pasirodė geriausiai bei iškovojo trečiąją vietą Lietuvoje. Ne ką blogiau pasirodė ir jaunesni, tiek 2008 metais, tiek 2006 metais gimę ŠFA auklėtiniai užėmė ketvirtąsias vietas savo amžiaus grupėje.

Vyresniųjų tarpe net dvi Šiaulių komandos iškovojo medalius oficialiose Lietuvoje pirmenybėse. Renato Vestarto ir Sauliaus Petrausko treniruojama Šiaulių FA-U14 komanda rungtyniavo I lygos U14 pirmenybių finaliniame etape, kuriame iškovojo trečiąją vietą bei pasidabino bronzos medaliais.

Aukščiausią vietą tarp Šiaulių futbolo akademijos komandų 2017 metais iškovojo Mariaus Gurskio ir Aurimo Mančo treniruojami 2003 metais gimę vaikinai. Šiauliečiai Elitinėje jaunių U-15 lygoje iškovojo antrąją vietą bei iškilmingoje sezono uždarymo šventėje pasipuošė sidabro medaliais.

Vyresnieji auklėtiniai, kurie dalyvavo Elitinėje jaunių U-17 lygoje tarp 8-nių dalyvavusių komandų užėmė 5-ąją vietą. Kitos vyresniųjų ŠFA komandos dalyvavo savo amžiaus regioninėje I lygoje. Šioje lygoje geriausiai pasirodė Aurimo Mančo ir Tada Šalkausko treniruojamos komandos. Tiek Šiaulių FA-U15, tiek Šiaulių FA-U16 pateko į finalinį etapą bei užėmė ketvirtąsias vietas savo amžiaus grupėje.

2017 metais pirmą kartą Šiaulių futbolo akademija, per visą savo gyvavimo laikotarpį, turėjo vyrų komanda. Prieš pat sezoną FA „Šiauliai" laimėjo du pasiruošimo sezonui turnyrus, o savo debiutiniais metais LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybėse liko per žingsnį nuo medalių ir užėmė ketvirtąją vietą. Dabar komanda varžosi ir Šiaulių apskrities salės futbolo pirmenybėse „Toyota" taurei laimėti.

Akademijos merginų komandos taip pat buvo aktyvios dalyvės įvairiausiuose turnyruose, o SG-FA „Šiauliai" komanda moterų A lygoje užėmė penktąją vietą. Mūsų akademijoje tobulėjančios merginos nuolat papildo moterų rinktines bei geriausią Lietuvos moterų futbolo komandą „Gintra-Universitetas". Ši komanda šiemet pateko į pagrindinį moterų UEFA čempionių lygos etapą bei pakartojo savo istorinį žygį.

Šį sezoną Lietuvos A lygoje rungtyniavo 11-lika buvusių akademijos auklėtinių, kurie dauguma buvo kviečiami ginti ir Lietuvos jaunimo rinktinių spalvas, o Modestas Vorobjovas ir Rolandas Baravykas buvo sulaukę ir Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerių dėmesio. Du ŠFA auklėtiniai Sergej Amirzian ir Deividas Šešplaukis, gindami Marijampolės „Sūduvos" garbę vasarą debiutavo UEFA Europos lygoje, o Eligijus Jankauskas į aikštę žengė UEFA Čempionų lygoje bei atliko rezultatyvų perdavimą MŠK „Žilina" komandos draugui, taip pat su šia ekipa E. Jankauskas tapo Slovakijos čempionu. Šiaulių futbolo akademija ir toliau tęsia bendradarbiavimą su Baltijos futbolo akademija, o ŠFA auklėtiniai turi galimybę išvykti į futbolo šalis ir išbandyti jėgas su stipriais varžovais. Šiemet gindami Baltijos futbolo mokyklos spalvas šiauliečiai išbandė jėgas su tokiomis komandomis kaip „Liverpool", „Tottenham Hotspur", „West Ham United" ar kitomis. Taip pat ŠFA kartu su BFM vasarą kartu organizavo vienos dienos stovyklą jauniesiems futbolininkams, kuriems buvo suteikta galimybė pasisemti patirties iš „West Ham United" akademijos specialisto Dave Johnson.

Be šios stovyklos per 2017 metus Šiaulių futbolo akademija suorganizavo dar ne vieną renginį. Vienas jų buvo visuose Šiauliuose išgarsėjęs rekordo siekimas, kuris buvo skirtas dešimtajam futbolo akademijos gimtadieniui. Į renginį dalyvius, suvieniję jėgas, kvietė buvę futbolo akademijos auklėtiniai. Akademijos iniciatyva pasiektas masiškiausias futbolo kamuolių mušinėjimo rekordas, kai 484-turi žmonės vienu metu 5-ias minutes kojomis ir galvomis mušinėjo futbolo kamuoliais prie Šiaulių arenos. Po daugiau nei dviejų mėnesių šis siektas rekordas patvirtintas oficialiai ir pripažintas nauju rekordu Lietuvoje, kuris puikuojasi Lietuvos rekordų internetiniame puslapyje www.rekordai.lt bei yra numatyta, kad šis rekordas bus įrašytas į ketvirtąją Lietuvos rekordų knygą, kuri dar yra ruošiama spaudai. Šis renginys buvo pagerbtas ir per Šiaulių miesto sporto apdovanojimų vakarą bei gavo „Metų rekordo" nominaciją.

Taip pat Šiaulių futbolo akademija organizavo tradicinį šeimų futbolo turnyrą „Aš, mano šeima ir draugas", kuris šiemet pritraukė rekordinį komandų skaičių. Turnyras buvo skirtas paminėti Šiaulių futbolo akademijos jubiliejinį 10-ąjį gimtadienį ir Šiaulių miesto 781-ąjį gimtadienį. Šiaulių futbolo akademijos bendruomenė taip pat aktyviai dalyvavo Šiaulių miesto gimtadienio eisenoje bei kartu su kitomis Šiaulių miesto įstaigomis kūrė šventinę nuotaiką pagrindinėje Šiaulių miesto gatvėje.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA