PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2018 m. Vasario 23 d. 10:58

„1006 km“ lenktynių rengėjai jau sulaukė pirmųjų paraiškų

Klaipėda

Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt


29883

Maratonines automobilių lenktynes rengianti „Promo Events“ šią savaitę paskelbė liepos 18-21 dienomis Palangoje vyksiančių 19-ųjų 1006 km lenktynių dalyvių registraciją.

Lenktynių organizatorius maloniai nustebino greita sportininkų reakcija. Juolab, kad pirmoji paraiška atėjo ne iš Lietuvos, o iš Baltarusijos.

„Apie ne tik Lietuvą garsinančias ilgų nuotolių lenktynes Palangoje žinome ne iš nuogirdų, tad katės maiše tikrai neperkame, - varžybų spaudos centrui, viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė pirmąją paraišką atsiuntusios „RCM Motorsport“ komandos vadovas ir vienas jos sportininkų Jegoras Jermakovičius. - Pirmą kartą Palangoje lenktynes tiesiogiai stebėjau 2014 metais, po metų apsilankiau dar kartą, o paskutinius du kartus jas žiūrėjau per televizorių. Tai vienas geriausiai organizuojamų renginių, o centrinė jo ašis - 1006 km lenktynės - pasižymi itin atkaklia, iki finišo besitęsiančia intriga, kuri ir vilioja sportininkus“.

J. Jermakovičius kartu su komandos draugais baltarusiais Dmitrijumi Nikazačenka ir Vitalijumi Kazakevičiumi į Palangos trasą išvairuos „Alfa Romeo 15155“ automobilį, kurio ratus suka 3 litrų darbo tūrio variklis, ir kovos A3000 klasėje.

„Tai tradiciškai pajėgi klasė su stipriais, pagarbos vertais varžovais, - pasakoja komandos kapitonas. - Tačiau ne mažiau nei pačios lenktynės mus žavi itin plati bei absoliučiai daugumai patraukli renginio programa, tad didžiausiame jūsų vasaros kurorte tikrai turėsime ką veikti“.

Baltarusių „RCM Motorsport“ ekipa - 1000 km lenktynių debiutantė, tačiau ji jau dalyvavo ne vieneriose ilgų nuotolių lenktynėse, rengiamose Baltijos šalyse. Komandos kovinis ginklas dabar labai kruopščiai rengiamas ateinančio sezono batalijoms, o balandį ekipos sportininkai jį tikisi iš dirbtuvių jau išvairuoti į bandymų trasas.

„Šiemet Palangoje vyksiančios 1006 km lenktynės bus jau devynioliktosios nuo pat 2000-ųjų besitęsiančioje jų istorijoje, - sakė varžybas rengiančios VšĮ „Promo events“ vadovas Darius Jonušis. - Šis skaičius savaime byloja, kad į šiemetines lenktynes mes, jų rengėjai, žvelgiame tarsi į generalinę repeticiją prieš kitąmet sukaksiantį renginio dvidešimtmečio jubiliejų, kurį ketiname paminėti su visų lenktynių nugalėtojais ar prizininkais, o dar geriau - su visais jose dalyvavusiais ir dar dalyvausiančiais“.

Pasak pagrindinio lenktynių organizatoriaus, šiemet Palangoje vyksiančio 19-ojo lietuviškojo automobilių maratono programa bus dar platesnė bei įvairesnė, į savo verpetą įtrauksianti ne tik komandas, bet ir visus, atvykusius į Palangą.

Be baltarusių norą varžytis šiemet Palangoje jau pareiškė Dariaus Vasiliausko vadovaujama „RD signs racing“ ir Mariaus Batūros „Gera dovana - Emexlogistics.eu“ komandos.

ELTA