PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2019 m. Birželio 19 d. 17:27

10 patarimų norintiems patobulėti virtuvėje

Vilnius

Reporteris IngaŠaltinis: Etaplius.lt


88504

Maisto gaminimas kartais gali būti itin atsakingas procesas. Ypač, kai norima nustebinti šeimą ar draugus. Įgūdžiai virtuvėje, kaip ir kitose srityse, dažniausiai tobulinami proceso metu. Net ir nepasisekus labai svarbu nenuvertinti savęs ir bandyti dar kartą. Netikėti pasirinkimai kartais gali atnešti išties džiuginančius rezultatus. 10 paprastų patarimų gali padėti patobulėti virtuvėje kiekvienam norinčiam.

1. Įsigykite gerus virtuvės įrankius

Gamindami maistą įdedate daug pastangų ir paskiriate tam nemažai laiko, tačiau rezultatai nedžiugina? Galbūt jums reikia atkreipti dėmesį į naudojamų įrankių būklę? Naujas puodų rinkinys, kokybiška keptuvė ir pagaląsti peiliai gali pagerinti padėtį. Ne veltui virtuvės šefai jiems skiria itin daug dėmesio. Žinoma, tai nereiškia, kad jūs iš karto privalote investuoti į profesionalius įrankius. Dažnai jie būna ganėtinai brangūs, todėl galite apsvarstyti galimybę įsigyti šiek tiek pigesnius, bet taip pat ilgaamžius.

2. Naudokite kokybiškus produktus

Švieži ir kokybiški produktai yra labai svarbūs siekiant išgauti gerą patiekalo skonį. Tikriausiai ne vienas yra bent kartą nusivylęs restorane užsisakyto maisto kokybe. Dažniausia to priežastis – verslininkų nenoras investuoti į gerus ir šviežius produktus, kurie, beje, ne visada būna brangesni. Jei norite patobulėti virtuvėje, labai rekomenduojame rinktis šviežias daržoves, vaisius, kokybišką mėsą. Taip panaudojant net ir nedaug ingredientų galima išgauti puikų skonį.

3. Pasitelkite rankas

Jei tinkamai nenaudojate savo rankų virtuvėje, gali nepadėti ir naujas puodų rinkinys. Tai pats geriausias įrankis virtuvėje. Gaminant jos leidžia pajausti struktūrą ir tinkamai paruošti maistą. Pirštai ir apskritai rankos gali būti naudojamos tiek tešlos minkymui, tiek salotų maišymui.

4. Naudokite jūros druską

Jūros druska dažnai pasižymi geresniu skoniu nei įprasta. Rekomenduojama naudoti tinkamą jos kiekį – maistas neturėtų būti per sūrus ir priešingai. Dėl per mažo druskos kiekio maistas gali būti beskonis. Net jei naudojate tam tikrą receptą, rekomenduojama ragauti maistą ir pritaikyti šio prieskonio kiekį.

5. Neperkraukite keptuvės

Gaminant maistą keptuvėje, labai svarbu jos neperkrauti. Per didelis produktų kiekis sumažina temperatūrą, atsiranda daugiau garų, kurie neleidžia maistui tinkamai apskrusti. Verta atkreipti dėmesį, kad keptuvė būtų tinkamai įkaitusi, o drėgni maisto produktai nusausinti. Tai negalioja, jei norite troškinti. Šiam tikslui tinka ir puodų rinkinys.

6. Sumažinkite skysčių kiekį

Troškinant mėsą ar daržoves, rekomenduojama atkreipti dėmesį į susidariusio skysčio kiekį. Jo pašalinimas gali padėti išgauti labiau koncentruotą skonį. Prieš patiekiant patiekalą verta jį šiek tiek paskrudinti sumažinus sultinio kiekį, kurį vėliau galima panaudoti kaip padažą.

7. Kepkite ilgiau

Tešlos gaminiai, tokie kaip pyragas, yra daug skanesni, kai kepami ilgiau. Tai leidžia karamelizuotis cukrui, esančiam plutoje. Žinoma, nereikėtų persistengti ir perkepti ar sudeginti jų.

8. Leiskite mėsai „pailsėti“

Niekaip nepavyksta iškepti skanaus kepsnio? Galbūt neleidžiate mėsai „pailsėti“? Tai itin svarbu, nes praleidžiant šį žingsnį sultys nepasiskirto mėsoje ir ji lieka sausa. Tikrai verta tai išbandyti ir įsitikinti patiems.

9. Įpilkite šiek tiek rūgšties

Jūsų puodų rinkinysnaujas, o peiliai aštrūs, tačiau pagaminę patiekalą jaučiate, kad jam kažko trūksta? Galite pabandyti pridėti šiek tiek acto ar citrinos sulčių. Tai itin gerai pagyvina daržovių, mėsos ar vaisinių desertų skonį.

10. Koncentruokitės į išvaizdą, o ne laiką

Dažnai daroma klaida virtuvėje – aklas receptuose pateikiamo gaminimo laiko sekimas. Geriausia orientuotis į tai, kaip atrodo maistas. Net jei pagal nurodytą laiką pyragas jau turėtų būti iškepęs, verta įvertinti jo išvaizdą.

Norint pagerinti savo gaminimo įgūdžius, verta išbandyti naujus dalykus ir pažvelgti į tai kūrybingiau. Kokybiški virtuvės įrankiai gali palengvinti šį procesą, o tam tikri patarimai – išgauti dar geresnį maisto skonį.

Reklama