Jau čia pat įsimylėjėlių diena. Internetas ūžia nuo merginų, moterų klausimų, ką gi dovanoti savo brangiajam.

Tiesą sakant, tarp jų pokalbių, didelių naujovių šios šventės madose neradau… Braškės, šampanas, šokoladas, sušiai. Dar blogiau – maisto produktai išpjaustyti kaip širdelės. Ar tikrai romantika yra batonas ir daktariška dešra, jei jie yra širdies formos? Na, gal. Nors ne, man tai ne.

Aš geriau renkuosi sunkiau pagaminamą, ne kasdien patiekiamą vakarienę ar desertą ir, gink Dieve, be braškių. Jau kelintą kartą visus moralizuoju, kad nuo šiuo metų laiku parduotuvėje pirktų šviežių braškių jūs greičiau atsidursite ligoninėje, nei turėsite romantišką vakarą.

Aš šiai įsimylėjėlių dienai ruošiuosi kepti šokoladinį tortą, kurį gardinsiu avietėmis. Žinoma šaldytomis. Šiuo metų laiku šaldytos uogos turi daug privalumų ir yra tikrai vertingesnės, nei šviežios, kurių marketingo tikslais šią savaitę jau atsirado.

Šokoladiniam įsimylėjėlių tortui reikės:

150 gramų miltų;
50 gramų kukurūzų krakmolo;
250 gramų cukraus;
6 kiaušinių;
60 gramų sviesto (biskvitui);
40 gramų kakavos miltelių;
400 gramų juodojo šokolado;
400 mililitrų (36 %) grietinėlės;
60 mililitrų espresso kavos;
80 gramų sviesto (kremui);
400 gramų aviečių.

Pirmiausia teks pasiruošti tešlą ir išsikepti torto biskvitą. Miltus išsijoju su krakmolu ir kakavos milteliais. Kiaušinius ištrinu su cukrumi, šiltai šiek tiek palaikau sviestą (60 gramų), kad suminkštėtų. Iki vientisos masės išplaku sviestą, kiaušinius ir miltus. Paruoštą tešlą pilu į kepimo formą ir kepu apie 35 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Antras žingsnis – pasiruošti kremą. Į dubenį susmulkinu šokoladą, pilu kavą, grietinėlę ir statau virš indo su karštu vandeniu. Reikia kaitinti tol, kol šokoladas išsilydys, tačiau neleisti užvirti. Nuėmusi nuo ugnies palieku šiek tiek atvėsti. Tuomet sudedu minkštą sviestą (80 gramų) ir gerai išmaišau.

Iškepusį biskvitą pjaunu išilgai. Jei iškepėte storesnį – galite pjauti du kartus. Ant pirmosios biskvito pusės tepu kremą ir sudėlioju apie 200 gramų jau atitirpdytų aviečių (galima jas apšlakstyti lašeliu romo, konjako). Užvožiame kita biskvito puse ir aptepame kremu jau visą tortą. Ant viršaus dėliojame avietes (čia jau galite dėlioti širdelę, jei taip norisi), galime pabarstyti ir juodojo šokolado drožlėmis.

Prisiminkit, kad svarbiausia, ne kiek širdelių, balionų ir romantiškų vakarienių namuose bus, o su kuo jūs praleisite įsimylėjėlių dieną ir kokios emocijos jus lydės.

Lija

 

 

Etaplius informacija

Griežtai draudžiama Etaplius.lt naujienų portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Etaplius.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Etaplius.lt šaltinį. Ši informacija yra VšĮ “Šiauliai plius” nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu redakcija@etaplius.lt.

Komentuok mus Facebook`e

Komentaro rašymas