Sveikos gyvensenos atributas – kokteilinė

Gabrielė Pastaukaitė
Pavasaris – toks metas, kai akys pačios krypsta į spalvingus vaisius, žalias daržoves ir žemę, iš kurios netrukus ims stiebtis mūsų organizmui itin naudingi augalai: dilgėlės, pienės, garšvos. Kad pasisavintumėte pavasarinių gamtos dovanų teikiamą naudą, tereikia visai nedaug: trupučio fantazijos, laiko ir kokybiškos kokteilinės. Tik kaip ją išsirinkti?

Gali atstoti sulčiaspaudę

Dieną pradėti stikline šviežiai spaustų apelsinų sulčių arba žaliuoju kokteiliu iš dilgėlių, bananų, kivių bei obuolių – malonus ir sveikatai naudingas įprotis. Ypač pirmaisiais pavasario mėnesiais, kai dėl vitaminų trūkumo jaučiatės pavargę ir apsunkę.

Beje, tam, kad kas rytą mėgautumėtės sultimis, kokteiliais ir kitais skaniais gėrimais, virtuvės nereikia paversti buitinės technikos sandėliu. Pasirodo, užtenka vieno universalaus prietaiso – kokteilinės.

Ja galėsite plakti žaliuosius ir vaisinius kokteilius, šerbetus, sutrinti švelnias ir gardžias sriubas, susmulkinti ledus, pagaminti šviežias tyreles vaikams ir panaudoti kitų patiekalų ruošimui. Be to, profesionali kokteilinė netgi gali atstoti sulčiaspaudę. Maisto produktai joje susmulkinami iki mažiausių dalelių ir jei vaisius sultingas, gautas kokteilis bus tarsi natūraliai spaustos sultys.

Pažadina ne tik organizmą, bet ir kaimynus

Žinoma, jei esate užkietėję šviežių sulčių entuziastai, verta pagalvoti ir apie sulčiaspaudę. Ne bet kokią, o lėtaeigę.

Tokia sulčiaspaudė veikia lėto sulčių spaudimo principu ir apsisuka tik 50–70 kartų per minutę. Kai sultys spaudžiamos iš lėto ir atsargiai, jose išlieka daugiau vitaminų, mineralinių medžiagų, nes į jas patenka mažiau oro, sultys nesioksiduoja. Centrifuginės sulčiaspaudės apsisuka 3 000–15 000 kartų per minutę. Greičiausiai ir patys suprantate, kad naudingų medžiagų tokiu būdu išspaustose sultyse – kur kas mažiau.

Beje, esant mažoms apsukoms, sulčiaspaudė nekelia jokio triukšmo, todėl sultis galite spausti anksti ryte, nepažadinę saldžiai miegančių šeimos narių.

Turintiems virškinimo problemų

Smulkindami vaisius, daržoves ir kitus augalus kokteilinėse, taip pat išsaugosite visus juose slypinčius vitaminus, maistines medžiagas – juk nieko nereikės išmesti, atskirti.

Kokteilinės taip pat rekomenduojamos tiems žmonėms, kurie turi virškinimo problemų. Susmulkintą maistą organizmas daug lengviau pasisavina, o skrandis jį lengviau virškina. Todėl ir patys jausitės lengvi, o svarbiausia ir nealkani.

Universalumas = galingumas

Tiesa, kad kokteilinė nenuviltų, būtina šį prietaisą rinktis atidžiai ir atsakingai. Bene svarbiausia perkant kokteilinę atsižvelgti į jos galingumą. Specialistai teigia, kad šis turėtų būti maždaug 1 500 W,
nes tokio galingumo kokteilinė yra universalesnė. Su ja galite ne tik smulkinti minkštus vaisus ar daržoves, bet ir ledukus, kietus produktus, pavyzdžiui, morkas, burokėlius, salierus. Juk pastarieji – svarbūs žaliojo kokteilio ingredientai.

Taip pat derėtų pasidomėti, iš kokios medžiagos yra pagamintas kokteilinės indas. Paprastai jis būna plieninis, stiklinis arba plastikinis. Kokteilinių, turinčių plieninius indus, pasiūla nėra didelė, todėl geriausias variantas – kokteilinė su stikliniu arba plastikiniu indu. Tik jei indas plastikinis, reikėtų rinktis tokį plastiką, kurio sudėtyje nėra chemikalo BPA.

Ieškokite plieno!

Kokteilinės indą išties verta apžiūrėti atidžiau. Kokia jo talpa? Ar jame pažymėti mililitrai? Ar turi snapelį?

Jeigu kokteilius ar sultis mėgsta visi šeimos nariai, įsigykite kokteilinę su didelės talpos (tarkime, 2 l) indu. Labai patogu, jei indas sužymėtas – ypač ruošiant sudėtingesnius gėrimus, kai tenka įvairiomis proporcijomis maišyti skysčius. Snapelis kokteilinėje – vėlgi pliusas, neišlaistysite gėrimo.

Pasidomėkite ir kokteilinės ašmenimis. Geriausia, jeigu jie pagaminti iš nerūdijančio plieno. Ši medžiaga atspari drėgmei, iš vaisių nuolatos išsiskiriančiai rūgščiai, taigi kokteilinė su plieniniais ašmenimis ilgiau tarnaus.

UAB „Krinona“ – pavasarinės nuotaikos ir nuolaidos kokteilinėms

Apie universalias kokteilines ir lėtaeiges sulčiaspaudes pasakoja UAB „Krinona“ vadybininkas Mindaugas Kazlauskas:

– Įsigyjant prekę, ypač brangesnę, labai svarbu atkreipti dėmesį į prekinį ženklą. Jeigu jis žinomas, klientas gali tikėtis kokybės, garantijos ir pogarantinio aptarnavimo. Kalbant apie kokteilines ir sulčiaspaudes, rekomenduojame rinktis ZYLE prekinį ženklą.

Norėtume išskirti šiuo prekiniu ženklu pažymėtas kokteilines ZY863B ir ZY853BL. Tai yra naujausi modeliai, kuriuose naudojami japoniško plieno peiliai, indas plakimui pagamintas nenaudojant BPA. Šios kokteilinės itin universalios, jas lengva prižiūrėti ir plauti.

Beje, visą balandį ZYLE kokteilinėms taikome 20 proc. nuolaidą.

Šviežių sulčių mylėtojams siūlome ZYLE lėtaeiges sulčiauspaudes ZY007WSJ ir ZY007GSJ. Šiomis sulčiaspaudėmis galima spausti sultis iš visų uogų, vaisių ar lapinių daržovių bei augalų, o taip pat iš visų kietų vaisių bei daržovių. Spaudimas su šių modelių ZYLE
sulčiaspaudėmis vyks daug greičiau, mat maisto nereikia pjaustyti mažais gabaliukais – jos turi plačią maisto padavimo angą.

Krinona-logo

UAB „Krinona“

Aido g. 8, Šiauliai (PC AKROPOLIS, 1 a., Ventos alėja I-90, Tilžės įėjimas)

Tel. 8 685 20 168

Darbo laikas: I–VII 10–21 val.

www.krinona.lt

Reklama
Etaplius informacija

Griežtai draudžiama Etaplius.lt naujienų portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Etaplius.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Etaplius.lt šaltinį. Ši informacija yra VšĮ “Šiauliai plius” nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu redakcija@etaplius.lt.

Komentuok mus Facebook`e

Komentaro rašymas