Marinuojame šašlykus: 5 tinkamiausi ingredientai

Vilnius
Rimvydas Šimaitis Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Šylant orui visi traukiame į gamtą. O ko labiausiai per žiemą pasiilgstam? Šašlykų! Kuo anksčiau juos sumarinuosite, tuo minkštesni ir skanesni jie bus. Taigi savaitės viduryje jau atsiraitokite rankoves, marinuokite šašlykus, o savaitgalį keliaukite į gamtą jų kepti. Juk kai ko nors labai lauki, pavyzdžiui jau kito savaitgalio, ruošiantis jis ateina greičiau.

Mėsą šašlykams reikėtų pasirinkti pagal kiekvieno skonį: visi siūlomi ingredientai tinka ir  kiaulienai, ir avienai, jautienai ar vištienai. Svarbiausia nepamiršti – kuo kietesnė mėsa, tuo ilgiau marinuojame.

Šašlykus marinuoti siūlome su:

Pomidorų sultimis:

Vienas paprasčiausių būdų marinuoti mėsą. Supjaustytą ir žaluma apibarstytą mėsą reikėtų apipilti pomidorų sultimis. Sultys ją turėtų visiškai apsemti. Tokiu būdu marinuota mėsa įgauna ypatingą aromatą.

Granatų sultimis:

Dar vienas identiškas šašlykų marinavimo būdas. Granatų sultyse marinuoti šašlykai – labai kvapnūs, gardūs ir minkšti. Tačiau sultys turi būti natūralios, arba galima jas išsispausti ir patiems.

Kefyru:

Kefyras tikriausiai yra vienas iš pačių geriausių marinato ingredientų. Kefyro nereikėtų gailėti, jis turi visiškai apsemti mėsą. Taip pat mėsą galima marinuoti natūraliame jogurte.

Kiviu:

Marinatas su kiviais  praverčia, kuomet marinavimui turite mažai laiko arba mėsa labai kieta. Kiviai labai gerai ir greitai suminkština mėsą. Kilogramui šašlykų reikia pusės arba vieno kivio, ne daugiau. Tačiau, jei nenorite likti be šašlyko, negalima marinuoti mėsos kiviuose ilgiau nei 2 valandas, kitaip gausite ne šašlyką, o paštetą. Optimalus laikas – 40 minučių (priklausomai nuo mėsos). Kivius galima supjaustyti gabaliukais arba sutrinti į košę.

Svogūnais:

Geriausias ir patikimiausias ingredientas – svogūnas. Mėsą marinuoti reikėtų tik svogūnuose (taip pat galima pridėti prieskonių ir žalumynų), juos sumalame mėsmale arba susmulkiname trintuvu. Tuomet svogūnai išskiria daugiau sulčių nei supjaustyti, tad mėsa bus švelnesnė ir sultingesnė. Prieš kepdami mėsą svogūnus nuvalykite, kad nepridegtų.

Skanaus!