Grilio skanėstai: laužu kvepianti mėsa ir daržovės

Sinoptikams pranašaujant tobulus savaitgalio orus, daugelis gamtos ištroškusių žmonių jau traukia iš rūsių groteles ir galanda iešmus. Rodos, būtent pirmosios balandžio dienos taps grilio sezono atidarymu. Tačiau iki gyvo kaulo įgrisusius mėsos marinavimo receptus siūlome pakeisti gardžia naujiena. Šefo kiaulienos kepsneliai su keptomis daržovėmis įtiks net išrankiausiam gurmanui!

Receptui reikės:

Garnyrui:

* 1 jaunos cukinijos;

* 2 paprikų;

* 4 bulvių;

* 1 svogūno;

Mėsai:

* 1 v. š. sutarkuotos imbiero šaknies;

* 1 šaukšto medaus;

* 1 kg kiaulienos sprandinės;

* 200 ml sauso raudono vyno;

* 2 v. š. sojos padažo;

* žalumynų pagal skonį (baliziko, rozmarino, čiobrelių).

Gaminame:

Paruošiame mėsą: nuplauname ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais bei užberiame žoleles. Visus marinato ingredientus sudedame į mėsą, išmaišome ir paliekame šaldytuve bent keletui valandų.

Mėsą kepame ant grotelių 20-25 min, likus 10 min iki kepimo pabaigos, ant grotelių sudedame ir pjaustytas daržoves.

Skanaus!

Etaplius informacija

Griežtai draudžiama Etaplius.lt naujienų portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Etaplius.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Etaplius.lt šaltinį. Ši informacija yra VšĮ “Šiauliai plius” nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu redakcija@etaplius.lt.

Komentuok mus Facebook`e

Komentaro rašymas