Dieviško skonio sūrio lazdeles ragaukite su „salsa“ padažu

Vilnius
Reporteris Ugnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Ar jūs savaitgalį dažnai sulaukiate svečių? Mane visada aplanko kone pusė giminės, o išsiilgtus giminaičius reikia pavaišinti. Man visada norisi paruošti ką nors netradicinio, ypač gardaus. Bet nesinori dvi paras stovėti prie puodų, o po to dar dvi paras plauti indus, tad aš renkuosi paprastus, tačiau neįprastus patiekalus.

Šį kartą jums pasiūlysiu puikiausią užkandį, kurį paruošite akimirksniu. Jis skanus ir šiltas, ir šaltas, ir su padažu, ir vienas. Tai nuostabios keptos sūrio lazdelės! Iškepa jos labai greitai, daug ingredientų nereikia, o skonis, ypač sūrio mėgėjams, tiesiog dieviškas.

Keptoms sūrio lazdelėms reikės:

mocarelos sūrio arba plėšomų sūrio lazdelių;
šaldytos tešlos lakštų;
kaušinio;
džiūvėsių trupinių;
ruginių arba pilno grūdo miltų.

„Salsa“ padažui reikės:

3–4 pomidorų;
1 svogūno;
1 česnako skiltelės;
3–4 aitriųjų paprikų;
1 ryšulėlio šviežių kalendrų;
druskos;
1–2 arb. š. žaliosios citrinos sulčių.

Sūrio lazdeles kepti galite dviem būdais – įvynioti į tešlos lakštus arba kepti be tešlos apvalkalo. Mocarelos sūrį pjaustykite šiaudeliais, o jei naudojate plėšomas sūrio lazdeles, pjaukite jas per pusę. Apvyniokite sūrį tešlos gabalėliu, jei to nedarote – iš karto pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Galite į lazdelę įsmeigti medinį iešmelį, taip bus patogiau kepti ir svečiams vaišintis.

Dėkite lazdeles į keptuvę su įkaitintu aliejumi (taip, kad visa lazdelė panirtų į karštą aliejų). Užteks vos pusės minutės ir jūsų lazdelės bus iškepusios – įgaus auksinę spalvą, taps traškios ir pasidengs plutele.

Lazdeles skanu pagardinti „salsa“ padažu. Jį paruošti taip pat nėra sudėtinga.

Pomidorus nuplaukite, nuplikykite, nulupkite odelę, pašalinkite sėklas ir susmulkinkite. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūnus labai smulkiai supjaustykite, česnaką sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Kalendras nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite nuo stiebelių lapelius ir sukapokite. Visus komponentus sumaišykite ir pagardinkite druska bei žaliosios citrinos sultimis.

Į didelės lėkštės ar padėklo vidurį dėkite dubenėlį su padažu, o aplink rikiuokite sūrio lazdeles. Jei prieš kepant smeigėte į lazdelę medinį iešmelį – svečiai jums padėkos. Taip paprasta bus mirkyti užkandžius į padažą ir skanauti.