Avižiniai sausainiai greičiau nei per 30 min.!

Vilnius
Evandželina Petukienė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Trokštate kažko saldaus ir greit paruošiamo namuose? Tuomet šis avižinių sausainių receptas – kaip tik jums! Šie sausainiai pagaminami labai paprastai, o reikalingų ingredientų tikrai atrasite savo virtuvėje. Receptas taip pat labai patrauklus tuo, kad jums tereikės vieno dubenėlio, matavimo indelio ir vos kelių stalo įrankių. Juk po gaminimo proceso mažiausiai norime plauti krūvą nešvarių indų. Jei susigundėte, nieko nelaukime, pasiraitokime rankoves ir pradėkime!

Jums reikės:

250 ml avižinių dribsnių,

80 ml cukraus,

100 ml tirpinto sviesto ar aliejaus,

3 šaukštų miltų,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

1 kiaušinio,

riešutų, saulėgražų, razinų, sezamo sėklų pagal skonį.

Į dubenėlį suberkite visus sausus ingredientus ir išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą arba aliejų ir išplaktą kiaušinį ir vėl gerai išmaišykite. Viską išmaišę palikite avižas kelioms minutėms išbrinkti.

Tuo tarpu išklokite skardą kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Šaukštu nedideliais kiekiais krėskite masę ant kepimo popieriaus, formuokite norimo dydžio sausainius, palikdami tarpus tarp jų. Sausainius darykite pakankamai plonus, tačiau nepalikite tuščių tarpelių, antraip sausainiai nebus tvirti.

Paskaninkite sausainius riešutais, saulėgrąžomis, razinomis, sezamo sėklomis arba kitais ingredientais. Lengvai įspauskite į paviršių pasirinktus produktus, kad šie įkeptų į sausainį. Naudokite nekepintus riešutus, saulėgrąžas, sezamo sėklas, nes orkaitėje jie ir taip apskrus. Jei paskaninimų nenorite, šį žingsnį galite praleisti.

Kepkite apie 12 min., kol švelniai paruduos sausainių kraštai. Ištraukus skardą, palikite sausainius porai minučių atvėsti ir sukietėti.

Mėgaukitės sausainiais prie puodelio arbatos ar kavos. Skanaus!

Parengė Aurelija Šimkutė