REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Balandžio 30 d. 13:30

Studijos universitete – raktas į sėkmingą karjerą

Šiauliai

VU ŠA nuotr.

EtapliusŠaltinis: VU Šiaulių akademija


299701

Aukštasis mokslas yra būtinybė siekiant geresnių ateities perspektyvų. Būtent studijos universitete ne tik leidžia įgyti reikiamas karjerai kompetencijas, bet ir praplečia žmogaus akiratį, leidžia augti visokeriopai kaip asmenybei. Vilniaus universiteto Šiaulių akademija yra vieta, kur studentai gali siekti savo svajonių.

Universitete – neribotos galimybės

Aukštasis mokslas leidžia jaunuoliui įgyti visas reikalingas kompetencijas tolimesnės karjeros siekime. Juk būtent universitete yra ruošiami ne vienos krypties specialistai, o ugdomos universalios kompetencijos, kurios absolventui leidžia laisvai transformuoti savo žinias ir gebėjimus pagal darbo rinkos poreikius.

Svarbu ir tai, kad iki šiol vyrauja mitas, jog universitete dėstoma tik teorija. Realybė jau seniai yra kitokia. Štai studentai VU Šiaulių akademijoje turi visas galimybes studijuoti ir praktiškai. Pavyzdžiui, programavimo paskaitos vyksta gamybos įmonėse stebint robotus, pedagogai turi paskaitų ugdymo įstaigose ir panašiai. Dalis studentų atlikę praktiką sulaukia pasiūlymų likti dirbti padėjėjais ir taip ugdo savo kompetencijas, o baigę studijas turi garantuotą darbo vietą ir galimybes kilti karjeros laiptais.

Verslas ieško gabių studentų

Kadangi Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos studentai dalį studijų laiko praleidžia ne tik krimsdami teoriją, bet ir aplankydami praktikos vietas, jie susipažįsta su regioniniu verslu.

Būtent verslo įstaigos sudaro sąlygas lankytis savo aplinkose – laboratorijose, gamybos patalpose, cechuose ir panašiai. Studentai gali patirti viską patys ir susipažįsta su potencialiais darbdaviais. Pastebima, kad priklausomai nuo studijų programos, dalis studentų jau antrame kurse randa darbą.

Regioninis verslas ne tik leidžia studentams atlikti praktiką, bet ir yra aktyvūs VU Šiaulių akademijos mecenatai, kurie kasmet skiria lėšų vardinėms stipendijoms. Gabūs studentai gali gauti nuo 300 iki 3000 eurų stipendijas už gerą mokymąsi.

VU ŠA nuotr.

Geros sąlygos persikvalifikuoti

Vilniaus universiteto Šiaulių akademija sudaro sąlygas auginti savo kompetencijas ir tapti darbo rinkoje vertinamu specialistu. VU Šiaulių akademija suteikia galimybę pasirinkti perkvalifikavimo studijas ar tęstines kvalifikacijos kėlimo studijas. Tai reiškia, kad nesvarbu, kokias bakalauro studijas žmogus yra pabaigęs, jis turi galimybę persikvalifikuoti ir įgyti antrą bakalaurą.

Net ir tiems, kurie siekia aukštesnio išsilavinimo yra gana platus pasirinkimas magistro studijų. Šių studijų krypčių yra pakankamai daug – nuo ekologijos, pedagogikos iki informatikos, matematikos vadybos ir viešojo administravimo mokslų bei kitų.


Foto galerija:


Reklama



REDAKCIJA REKOMENDUOJA