REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Gegužės 2 d. 10:39

Šilutėje paminėta Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20-mečio sukaktis

Šilutė

Šilutės r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šilutės r. savivaldybė


299825

Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis gegužės 1 d. dalyvavo šventiniuose renginiuose, skirtuose paminėti Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20-metį.

Šventinė diena Šilutėje prasidėjo išskirtiniu bėgimu – „20 metų Europos Sąjungos keliu“. Jo dalyviai gausiais plojimais pasitikti aikštėje prie Šilutės rajono savivaldybės, kur vyko iškilminga vėliavų pakėlimo ceremonija, karių savanorių rikiuotė. Susirinkusiuosius pasveikino meras V. Laurinaitis: „Per du dešimtmečius pasikeitė ir visa Lietuva, ir Šilutės kraštas. Tad linkiu ir toliau puoselėti Pamarį, branginti artimuosius ir visus čia gyvenančius. Kurkime ir tobulėkime vardan Lietuvos, vardan Šilutės krašto“.

Tądien vyko ir mėgėjų meno kolektyvų programa. Žiūrovams savo šokius dovanojo folkloro ansamblis „Verdainė“, moterų šokių kolektyvas „Tantės“, Švėkšnos vyresniojo amžiaus žmonių šokių kolektyvas „Šalna“.

Šilutės kultūros ir pramogų centre buvo rodomas filmas „Sugrįžimas, kuris mus pakeitė“, o vakarop vyko Baltijos gitarų kvarteto koncertas „20 klasikinės gitaros metų“.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA