REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Balandžio 30 d. 18:41

Šiauliuose pristatyta mokomoji priedanga

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Šiaulių televizija


299735

Šiaulių ugniagesiai visuomenei pristatė vaizdinę mokomąją priedangą. Kol kas tai pirmoji tokia priedanga ne tik Šiauliuose, bet ir visoje Lietuvoje. Ugniagesių tikslas – patarti, pakonsultuoti, kaip patiems minimaliomis sąnaudomis įsirengti priedangą.

„Norime savo pavyzdžiu parodyti visuomenei, kaip atrodo priedanga, kad elementaru ją minimaliomis lėšomis įsirengti patiems. Mes savo patalpas pritaikėme priedangai. Atlikome kai kuriuos darbus: padarėme antrą išėjimą, sutvarkėme apšvietimą, pajungėme elektros generatorius, kad būtų užtikrintas nenutrūkstamas elektros tiekimas“, – sakė Šiaulių PGV viršininkas Kęstutis Bautronis.

Jis akcentavo, kad daugiabučių namų rūsiai – taip pat tinkama priedanga, tik pirmiausia reikėtų juos išsivalyti.

Kaip teigė K. Bautronis, priedangos įrengimui yra numatyti tam tikri reikalavimai. „Du išėjimai, sanitarinis mazgas, turėtų būti geriamojo vandens. Priedangos skirtos kelioms valandoms pasislėpti, bet pagal poreikį, kiek reikės, tiek turės būti. Mes turime turėti ir maisto atsargų, arbatos ar konservuotų produktų. Jeigu ilgesniam laikui, tai turi būti gultai, lovos, suolai“, – pasakojo K. Bautronis.

Plačiau žiūrėkite Šiaulių televizijos“ reportaže.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA