REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Balandžio 30 d. 09:57

Rajono liaudiškos muzikos kapelos varžėsi dėl „Pašešupių armonikos 2024“ titulo

Šakiai

EtapliusŠaltinis: Šakių rajono savivaldybė


299657

Sekmadienį Šakių kultūros centro scenoje septynios rajono liaudiškos muzikos kapelos susibūrė varžytis dėl garbingo „Pašešupių armonikos 2024“ titulo. Draugiška konkurencija ir gyvenimas muzika buvo šventės pagrindinės savybės.

Varžytuvėse dalyvavo Šakių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Linas“, Šakių kultūros centro Gelgaudiškio padalinio liaudiškos muzikos kapela „Gelgaudiškis“, Kudirkos Naumiesčio padalinio Slavikų liaudiškos muzikos kaimo kapela, Kudirkos Naumiesčio padalinio liaudiškos muzikos kapela „Liocai R plius“, Griškabūdžio padalinio liaudiškos muzikos kapela „NOVA“, Lukšių padalinio Liepalotų liaudiškos muzikos kaimo kapela ir Zyplių dvaro kapela. Šventės dalyvius džiugino ne tik muzikiniai pasirodymai, bet Zanavykų teatro aktorės, kurios savo energija įnešė į šventę dar daugiau spalvingumo ir gyvumo.

Varžytuvių nugalėtojai buvo išrinkti paties renginio dalyvių – žiūrovų. Pirmąją vietą žiūrovai skyrė Liepalotų kapelai, kurios pasirodymas paliko neišdildomą įspūdį, antrąja vieta apdovanota Kudirkos Naumiesčio kapela, o trečiąją vietą užėmė Zyplių dvaro kapela.

Šventės dalyviai buvo pagerbti ne tik žodžiais ir pripažinimu, tačiau ir Šakių rajono savivaldybės ir mero Raimondo Januševičiaus, kultūros ir meno tarybos pirmininkės Rimos Rauktienės, kalvio Edgaro Gabševičiaus ir Zanavykų „Teatro bobų“ įsteigtais prizais ir savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Dariaus Aštrausko įteiktomis gėlėmis ir saldžiomis dovanomis.

Šventės pabaigoje neliko pralaimėtojų, nes visoms kapeloms buvo padėkota už dalyvavimą ir įnašą į rajono kultūrinį gyvenimą. Varžytuvės pasižymėjo draugiška dvasia ir muzikiniu susivienijimu, kuriame dalyvavo tiek muzikantai, tiek žiūrovai.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA