REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Balandžio 30 d. 17:55

Gegužės mėnesį netrūks renginių jaunoms šeimoms

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Šiaulių televizija


299733

Balandį Šiaulių miesto visuomenės sveikatos biuro pradėtas projektas jaunoms šeimoms „Sveikas, mažyli“ gausybę nemokamų renginių organizuoja ir gegužės mėnesį.

Renginiai bus skirti jaunoms šeimoms – tiek toms, kurios mažylį dar tik planuoja, ar jau laukiasi, tiek ir toms, kurios augina nedidelius vaikus.

„Projekto veiklos apima tokias temas kaip pasirengimas gimdymui, psichologinis pasirengimas netgi buitinis pasirengimas. Kalbame apie patį gimdymo procesą, kaip viskas vyksta, kaip jam pasiruošti, ko tikėtis ligoninėje, kaip susikrauti kraitelį“, – sakė ŠVSB skyriaus specialistė, projekto vadovė Asta Ivoškienė.

Projekto metu daug temų skirta emocinei sveikatai, vaikų ligų klausimams. Mokymus veda įvairūs specialistai: medikai, psichologai, neuroedukatoriai, žindymo specialistai. Daugiausia mokymų vyksta kontaktiniu būdu, tačiau esama ir nuotolinių mokymų.

„Kalbame su tėveliais ar globėjais, kaip jaučiasi kiekvienas šeimos narys, kaip pasikeičia santykiai gimus naujam šeimos nariui. Taip pat yra numatyta tokių temų kaip vaikų ligos, skiepijimo tema, kuri irgi vis dar kelia aistras visuomenėje. Taip pat – kaip pasiruošti sėkmingam žindymui, kaip susidoroti su kylančiais iššūkiais“, – apie projektą pasakojo A. Ivoškienė.

Plačiau „Šiaulių televizijos“ reportaže.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA