REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Balandžio 30 d. 10:25

Anykščių Antano Baranausko mokykloje įsisuko šokio virusas!

Anykščiai

EtapliusŠaltinis: Goda Venslauskaitė


299662

Jau tris metus iš eilės, mokykla mini Tarptautinę šokio dieną, kviesdama mokinius į šokių konkursą ,,Pavasaris šokio ritmu”.  Ši diena švenčiama nuo 1982 metų ir kasmet minima balandžio 29-ąją.

Šiemet konkurse dėl prizinių vietų kovojo visi, nuo pirmoko iki dešimtoko, o juos vertino mokyklos pavaduotoja Irena Klimašauskienė, Jono Biliūno gimnazijos šokių mokytoja Miglė Baltrušiūnė ir gatvės šokių studijos Anykščiuose ,,Intrus” vadovė Goda Zaleckė. Iš viso konkurse dalyvavo net 21 komanda!

1-4 klasių gretose, nugalėtojų taurę iškovojo 3a klasės mokinukai, kurie dovanojo lietuvių liaudies šokį ,,Linksmapolkė”, 2-osios vietos laimėjimu džiaugėsi 4a klasės mokiniai, kurie atliko lietuvių liaudies šokį ,,Kalvelis”, o 3-iosios vietos taurė nukeliavo 4c klasės mokiniams, kurie pasirinko kantri stiliaus šokį. Mokinius konkursui ruošė mokyklos šokių mokytoja Jūratė Šimkienė.

Antroje konkurso dalyje savo pasirodymus demonstravo 5-10 klasių mokiniai. Titulą šiemet apgynė ir antrus metus iš eilės nugalėtojais tapo 7a klasės komanda. Jie pasirinko gatvės šokių stiliaus pasirodymą, kuriame netrūko ir teatrinių elementų. Puikiai vyresniųjų klasių gretose debiutavo 5a klasės komanda su lietuvių liaudies šokiu ,,Gyvataras” ir iškovojo 2-osios vietos taurę, o 3-ioji vieta atiteko 8b klasės mokiniams, kurie pasirinko atlikti šokių karaliumi vainikuojamą šokį - valsą. Būtina paminėti ir pasidžiaugti, kad vyresniųjų klasių mokiniai savo pasirodymus ruošia savarankiškai ar su auklėtojo pagalba.

Kiekvienais metais mokyklos bendruomenė džiaugiasi puikiais pasirodymais, o mokiniai džiaugiasi ir pasakoja, kad konkursas sutelkia ir suvienija klasę! Ši diena į mokyklą įneša daug šurmulio, jaudulio, judesio ir šypsenų. Ačiū mokyklos rešisierei Alvyrai Simanonienei už renginio kūravimą, ačiū puikiosioms vedėjoms

Liepai Laskauskaitei ir Augustei Mikulionytei, ačiū ,,Intrus” šokėjoms Urtei Šimanauskaitei ir Liepai Laskauskaitei už konkurso atidarymą.

Šokime ir nesustokime!


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA