REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Gegužės 1 d. 22:15

8 dalykai, kurie griauna santuoką

Lietuva

Freepik.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


299797

Santykiai visada yra darbas. Norint gyventi darniai, aistrą reikia nuolat kurstyti. Tikrai ne viena socialiniuose tinkluose besišypsanti pora realybėje susiduria su iššūkiais. Štai aštuoni dalykai, kurie gali sugriauti net tvirčiausia laikytą santuoką.

1. Bendravimo trūkumas. Bendravimo trūkumas yra vienas iš pagrindinių veiksnių, lemiančių santuokos griūtį. Nesugebėjimas kalbėtis apie problemas ir jausmus gali santuoką atvesti į prarają.

2. Konfliktai. Neišspręsti arba agresyviai sprendžiami konfliktai gali sukelti įtampą santykiuose. Svarbu mokėti kalbėtis ir ieškoti kompromisų. Ne kiekvienas supranta, kad santuokoje būtina ne tik reikalauti, bet ir duoti kažką mainais.

3. Finansiniai sunkumai. Pinigų trūkumas yra ypač dažna ginčų priežastis. Nesuderinti finansiniai tikslai arba netinkamas biudžeto valdymas gali sukelti įtampą ir nesantaiką.

4. Pasitikėjimo trūkumas. Jei partneriai ima abejoti vienas kitu, tarp jų atsiranda paslapčių, būti kartu ir puoselėti santykius darosi sudėtinga. Pasitikėjimas yra esminis santuokos elementas.

5. Intymių santykių trūkumas. Intymių santykių stoka gali sukelti atšalimą, atitolinti partnerius vieną nuo kito. Nepatenkinami kūniški poreikiai ilgainiui tampa ir neigiamų emocijų, pykčių priežastimi.

6. Nesuderinami tikslai ir vertybės. Jei partneriai siekia skirtingų dalykų arba turi kitokias vertybes, gyventi kartu gali būti išties sudėtinga. Požiūrių skirtumai, nesutampančios nuomonės gali provokuoti nuolatinius konfliktus.

7. Įsipareigojimai darbe. Per didelis darbo krūvis, nuolatinis lėkimas darbo reikalais taip pat gali tapti rimtu iššūkiu santykiams. Galiausiai antra pusė ima jaustis vieniša, skųstis dėmesio stoka. Reikėtų ieškoti balanso.

8. Emocinis atotrūkis. Jei partneriai praranda susidomėjimą vienas kitu, gyvena atskirus gyvenimus, o kadaise juos siejusio ryšio jau nebėra, santykių baigtis garantuota.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA